arrow_drop_up arrow_drop_down

Wildplukwandeling

Je leert de overvloed aan eetbare planten bij jou om de hoek (her)kennen

Gepassioneerd paardenbloemeter

Hallo, mijn naam is Marin!
Mijn missie is om mensen te inspireren en te verbinden met de

overvloedige wilde natuur om zich heen.

Een bron van gezonde voeding, medicijnen en materialen.

Tien jaar geleden wist ik níks over de natuur en kwam ik er nauwelijks.
In de afgelopen tien jaar ben ik een gepassioneerd
paardenbloemeter geworden.
De natuur met al haar toepassingen heeft me kennis laten maken
met een heel ander leven.

Sinds een paar jaar geef ik wildplukwandelingen, sindsdien heb ik zo'n 700 mensen laten kennismaken met wildplukken.

Privé wildplukwandelingen

De door mij georganiseerde wildplukwandelingen geef ik op, voor mij, fietsafstand: Delft, Den Haag en Vlaardingen

Privéwandelingen kunnen ook, dit kost €250 per dagdeel, ongeacht de groepsgrootte. Inclusief reiskosten, hapje en drankje en een e-book met informatie over alle planten die we hebben gezien.
Ik geef ze in: Delft, Den Haag, Voorburg, Loosduinen, Wateringen, Naaldwijk, Schipluiden, Delfgauw, Pijnacker, Nootdorp, Rijswijk, De Lier, Honselersdijk

Meer info over een privéwandeling: marin@wildeschool.nl

Wandel je mee met een wildplukwandeling?

Delft

Locatie: Delftse Hout

- Donderdag 4 juni (VOL)
- Donderdag 2 juli (VOL)

- Donderdag 16 juli

- Donderdag 27 augustus

Rotterdampas?: Vul dan de code 'Rotterdampas - Delft' in

Den Haag

Locatie: Zuiderpark

Data:
- Donderdag 25 juni (VOL)

- Donderdag 23 juli

Rotterdampas?: Vul dan de code 'Rotterdampas - Den-Haag' in

Vlaardingen

Locatie: Broekpolder

Data:
- Donderdag 9 juli (nog 1 plek)
- Donderdag 3 september

Rotterdampas?: Vul dan de code 'Rotterdampas - Vlaardingen' in

Marjo Alberts
"Je doet het erg relaxt en natuurlijk. Dat geeft een ontspannen gevoel en ik voelde me gelijk thuis bij jou. Dat wat je vertelt is heel leuk om naar te luisteren. Informatief, met interessante en grappige wetedingetjes. Ik vond het een zeer inspirerende dag!"
Sarena Solari
"Zo leuk om nu te weten dat dat 'onkruid' uit m'n tuin lekker smaakt en ook nog eens heel gezond is. Super leuke middag gehad. Nu gewapend met een boekje de natuur in op zoek naar nog meer lekkers."
Sandra Zoë
"Tijdens de wildplukwandeling in Haren heb ik veel geleerd en gedaan, lekkere wildpluk snacks gegeten, ik vond het super! Mijn oer verzamel gevoelens zijn weer tot bloei gekomen."

De Voordelen

Je ziet, ruikt en proeft zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen en bloemen

Bijvoorbeeld nagelkruid wat smaakt naar kruidnagel, watermunt, daslook, sparrentopjes, veldzuring (Granny Smith appelsmaak) of waterpeper (pittig!)

Je leert de overvloed aan eetbare planten bij jou om de hoek (her)kennen

Elke dag binnen vijf minuten een gratis salade, eetbare bloemen of ingrediënten voor een taart kunnen oogsten?

Wat weet jij over de toepassingen van de natuur?

Naast de culinaire toepassingen van de planten vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassing, de geschiedenis en de overige toepassing (verf, zeep, touw)

Je leert andere gelijkgestemde 'wildplukkers' uit jouw buurt kennen

Na afloop ontvang je voor 1 maand toegang tot het Herbarium (begin juni online)

In het Herbarium staan alle planten die je tijdens de wandeling hebt gezien met veel informatie en recepten

Veelgestelde vragen:

Welke Corona-maatregelen voer je door?

De groepen zijn kleiner.  Ook kan ik helaas geen hapje of drankje aanbieden, omdat dit vrij ingewikkeld wordt qua hygiëne. Daarnaast vertel ik alleen over de wilde planten als we ergens stil staan. Tijdens de uitleg staan we op 1,5 meter van elkaar.

Hoe lang duurt de wildplukwandeling?

De wandeling duurt zo'n 2-2,5 uur, in deze tijd wandelen we maximaal 3 à 4 kilometer.

Kunnen mijn kinderen ook mee?

Zeker kunnen ze mee! Maar doordat ik met kleinere groepen werk kan ik helaas geen korting op de prijs geven.

Kan ik de wandeling annuleren?

Annuleren kan maximaal 48 uur van te voren, dan heb ik nog genoeg tijd om de vrijgekomen plek te vullen. Als je later annuleert betaal je het gehele bedrag.