arrow_drop_up arrow_drop_down

Wildplukwandeling

Je leert de overvloed aan eetbare planten bij jou om de hoek (her)kennen

Gepassioneerd paardenbloemeter

Hallo, mijn naam is Marin!
Mijn missie is om mensen te inspireren en te verbinden met de

overvloedige wilde natuur om zich heen.

Een bron van gezonde voeding, medicijnen en materialen.

Tien jaar geleden wist ik níks over de natuur en kwam ik er nauwelijks.
In de afgelopen tien jaar ben ik een gepassioneerd
paardenbloemeter geworden.
De natuur met al haar toepassingen heeft me kennis laten maken
met een heel ander leven.

Sinds een paar jaar geef ik wildplukwandelingen, sindsdien heb ik zo'n 700 mensen laten kennismaken met wildplukken.

Wandel je mee met een wildplukwandeling?

Delft

Locatie: Delftse Hout

Data:

- Donderdag 30 juli (VOL)

- Donderdag 17 september (VOL)

Wil je op de hoogte worden gehouden van nieuwe wandelingen? Stuur me dan een mailtje: marin@wildeschool.nl

Den Haag

Locatie: Zuiderpark

Data:

- Donderdag 23 juli (VOL)
- Donderdag 10 september  (nog genoeg plekken)

- Kind + ouder wandeling: Woensdag 26 augustus, van 13.30 - 15.00 (nog genoeg plekken, meer info vind je hier)

Laat je bij 'opmerkingen' weten op welke datum je meewandelt en of je een Rotterdampas hebt?

Vlaardingen

Locatie: Broekpolder

Data:
- Donderdag 3 september (VOL)

- Donderdag 24 september (nog genoeg plekken)

Marjo Alberts
"Je doet het erg relaxt en natuurlijk. Dat geeft een ontspannen gevoel en ik voelde me gelijk thuis bij jou. Dat wat je vertelt is heel leuk om naar te luisteren. Informatief, met interessante en grappige wetedingetjes. Ik vond het een zeer inspirerende dag!"
Sarena Solari
"Zo leuk om nu te weten dat dat 'onkruid' uit m'n tuin lekker smaakt en ook nog eens heel gezond is. Super leuke middag gehad. Nu gewapend met een boekje de natuur in op zoek naar nog meer lekkers."
Sandra Zoë
"Tijdens de wildplukwandeling in Haren heb ik veel geleerd en gedaan, ik vond het super! Mijn oer verzamel gevoelens zijn weer tot bloei gekomen."

De Voordelen

Je ziet, ruikt en proeft zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen en bloemen

Bijvoorbeeld nagelkruid wat smaakt naar kruidnagel, watermunt, daslook, sparrentopjes, veldzuring (Granny Smith appelsmaak) of waterpeper (pittig!)

Je leert de overvloed aan eetbare planten bij jou om de hoek (her)kennen

Elke dag binnen vijf minuten een gratis salade, eetbare bloemen of ingrediënten voor een taart kunnen oogsten?

Wat weet jij over de toepassingen van de natuur?

Naast de culinaire toepassingen van de planten vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassing, de geschiedenis en de overige toepassing (verf, zeep, touw)

Je leert andere gelijkgestemde 'wildplukkers' uit jouw buurt kennen

Na afloop ontvang je voor 1 maand toegang tot het Herbarium (begin juni online)

In het Herbarium staan alle planten die je tijdens de wandeling hebt gezien met veel informatie en recepten

Veelgestelde vragen:

Hoe lang duurt de wildplukwandeling?

De wandeling duurt zo'n 2-2,5 uur, in deze tijd wandelen we maximaal 3 à 4 kilometer.

Kunnen mijn kinderen ook mee?

Zeker kunnen ze mee! Maar doordat ik met kleinere groepen werk kan ik helaas geen korting op de prijs geven.

Kan ik de wandeling annuleren?

Annuleren kan maximaal 48 uur van te voren, dan heb ik nog genoeg tijd om de vrijgekomen plek te vullen. Als je later annuleert betaal je het gehele bedrag.