Wildplukwandeling Renkum (Arnhem, Ede, Gelderland)

Wildplukwandeling Renkum (vlakbij Arnhem + Ede – Provincie Gelderland)

Ga mee op ontdekkingstocht in de buurt van Arnhem en Ede. Tijdens een wildplukwandeling in de natuur van Renkum onthul ik, Anne, de geheimen van de natuur.

In mijn workshops neem ik jullie mee de natuur in om ons samen te verwonderen over alles wat leeft. Ik word zelf zo blij om telkens weer nieuwe dingen te ontdekken in het bos, om plantjes te onderzoeken, bloemen te ruiken, bladeren te voelen en smaken te proeven. Dit enthousiasme deel ik graag met anderen.

De natuur voorziet ons in alles. Je leert de basis over wildplukken en leer anders kijken. Je leert stil te staan en meer oog te krijgen voor details waardoor je daarna met een andere blik door een bos loopt!

We maken een mooie wandeling door grasvelden, heide en bos op zoek naar eetbare planten, struiken, bloemen en bomen.

We leren alles over wildplukken, leren anders kijken naar de natuur en voelen ons weer verbonden met de natuur.

Wildplukwandeling Renkum (Arnhem/Ede/Gelderland)
Wildplukwandeling Renkum (Arnhem/Ede/Gelderland) - Anne
Wildplukwandeling Renkum (Arnhem/Ede/Gelderland)

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

  • Een wandeling van zo’n 2,5 uur in de omgeving Renkum (in de buurt van Arnhem & Ede)
  • Je ziet, ruikt en proeft, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen
  • Naast de culinaire toepassingen van de planten vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassing, de geschiedenis en de overige toepassing (verf, zeep)
  • Kom heerlijk tot rust en tegelijkertijd komen je zintuigen tot leven
  • We sluiten af met een wild drankje en wild hapje
  • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in Renkum (Gelderland)

Evenementen

Over Anne

Al van jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd in ‘leven van de natuur’. Ik ben het liefst zoveel mogelijk buiten en wilde graag leren hoe je jezelf daar kunt redden. Wildplukken is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van om in je eten te kunnen voorzien.

Hoewel wij als mensen een onderdeel zijn van de natuur, is dat in ons dagelijks leven soms niet meer zo duidelijk. Door bezig te zijn met wildplukken komt dat gevoel bij mij weer een beetje terug: minder alsof ik op bezoek ben in de natuur en meer alsof ik erbij hoor.

Ik kan me er enorm over verwonderen hoeveel eetbaars er direct om je heen te vinden is en vind het heel leuk telkens weer nieuwe dingen uit te proberen en daarmee te experimenteren in de keuken.

Het voelt heel rijk om ergens rond te lopen en de overvloed om je heen te herkennen. Dat deel ik ook graag met anderen mensen. Ik vind het geweldig om te zien hoe blij ze daar vaak van worden.

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.

 

Ook geven de gidsen privé wildplukwandelingen, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.
Hier kun je meer over privé wildplukwandelingen lezen.