Wildpluk- en paddenstoelenwandeling  door Saskia -Zuid-Holland

Hoi, ik ben Saskia!

Op instagram heet ik Boer.Saskia. Dat is gewoon mijn achternaam en dan mijn voornaam, maar soms denken mensen: die meid ís een Boer! Dat klopt wel: ik ben graag bezig met eetbare planten. Maar dan wel een Wilde Boer, want al het eetbaars zoek ik het liefst in de 'wilde' natuur. 


Ik woon in Rotterdam, een prachtstad, maar soms ontneemt hij me de adem, met de smog, de hardrijders, al het beton, de mensen die langs elkaar heen haasten. Dan vlucht ik naar het bos, het strand, of gewoon een parkje of een vergeten strip groen in de stad. In het groen kan ik weer ademen.


Ik neem je graag mee op groensafari, waar we onze rol verschuiven van passieve consument naar actieve verzamelaar, waardoor je dichter bij je eten komt te staan en beter ziet dat je onderdeel bent van de natuur in plaats van erboven of erbuiten staat! 

Wandel je mee?

Tijdens een wildplukwandeling leren een aantal verguisde 'on'kruiden herwaarderen en hoe we invasieve exoten kunnen helpen bestrijden door ze op te eten. Als wilde boeren proeven we van allerlei lekkers, vers geoogst uit de natuur. We sluiten af met wilde thee en een boterham met wilde toppings.


Bij een paddenstoelenwandeling gaan we naast wat we tegenkomen aan wilde planten, bloemen, zaden en vruchten ook op zoek naar zwammen. Ik leg uit hoe bomen en paddenstoelen samenwerken, en hoe je paddenstoelen kan determineren, zodat je na deze wandeling zelf weet hoe je een onbekende zwam kan gaan herkennen.

We sluiten af met wilde thee en een boterham met paddenstoelen!

Dat kan hier

€35,-

Een ontzettend leuk en origineel cadeau voor een verjaardag,
maar ook voor Sinterklaas, Kerst, een jubileum of gewoon zomaar: Een wildplukwandeling!


Met deze cadeaubon kan je meewandelen met een wandeling van gids Saskia

(omgeving Zuid-Holland)

Veelgestelde vragen:


Hoe lang duurt de wildplukwandeling?

De wandeling duurt zo'n 2,5 uur, in deze tijd wandelen we maximaal 3 à 4 kilometer. 


Kan ik de wandeling annuleren?

Annuleren kan maximaal 48 uur van te voren, dan heb ik nog genoeg tijd om de vrijgekomen plek te vullen. Als je later annuleert betaal je het gehele bedrag.