Wildplukwandeling door gids Manon

in Oosterbeek (Arnhem) of de Achterhoek

Ik doe mee 
manon botha - wildplukwandeling

Hai, ik ben Manon!

Ik ben opgegroeid tussen de uiterwaarden en de Veluwse bossen. Als kind speelde ik altijd buiten: ik plukte bloemen, maakte "parfum" en was op ontdekking. Een echte natuurliefhebber!


Nu ben ik bloemist, psycholoog, wildplukgids en na vele omzwervingen heb ik samen met anderen een voedselbos in de achterhoek. Net zoals vroeger ben ik nog steeds op ontdekking.


Het wildplukken kwam op mijn pad in Zuid-Afrika, waar ik toen woonde. Door de schaarste aan bloemen, planten en andere mooie producten was ik elke week aan het schat zoeken om mijn producten bij elkaar te scharrelen. Mijn collega noemde mij “foraging florist” en zo ben ik me gaan verdiepen in het woord “forage”.


En zo kwam het wildplukken van kruiden, bessen en noten op mijn pad. Plus het experimenten van het koken, drogen, inmaken, wat een hele nieuwe hobby geworden is.

Elke wildplukwandeling is een ontdekkingsreis. Er is zoveel te leren en te zien. Je ziet veel meer als je attent gemaakt wordt op wat er om je heen te vinden is.


Ik word blij van plukken en eten maken van dingen die gewoon onder je neus groeien. Dat je niet naar de supermarkt hoeft voor je eten. Hoe wonderlijk is dat ♥

Waarom je heel blij wordt als je meewandelt

We maken een mooie wildplukwandeling van zo'n twee uur door de natuur

Waarin je helemaal tot rust kan komen en op kan laden terwijl je leert over wildplukken.

Je ziet, ruikt en proeft zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen en bloemen 

Bijvoorbeeld nagelkruid wat smaakt naar kruidnagel, watermunt, daslook, sparrentopjes, veldzuring (Granny Smith appelsmaak) of waterpeper (pittig!)

Je leert de overvloed aan eetbare planten bij jou om de hoek (her)kennen

Elke dag binnen vijf minuten een gratis salade, eetbare bloemen of ingrediënten voor een taart kunnen oogsten?

Wat weet jij over de toepassingen van de natuur?

Naast de culinaire toepassingen van de planten vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassing, de geschiedenis en de overige toepassing (verf, zeep, touw)

Wil je een mailtje ontvangen als de wildplukwandelingen van 2023 op de site staan?

Dat kan hier

€30,-

Cadeaubon wildplukwandeling of cursus

Een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag maar ook voor Sinterklaas, Kerst, een bepaald jubileum of voor zomaar. 


Deze cadeaubon kan worden gebruikt voor een wildplukwandeling of Wilde School cursus.

Ander bedrag dan €30,-? Die vind je hier.

Suzan Roemaat
"Het was een super leerzame wandeling van Manon op een prachtige locatie. Wij hebben veel nieuwe soorten ontdekt en waren verbaasd over hoeveel ''bekende'' soorten eetbaar zijn. De gerechtjes en drankjes waren heerlijk en wij zullen zeker in de toekomst nog een wildplukwandeling boeken. Bedankt voor je enthousiasme!"
Sandra Zoë
"Tijdens de wildplukwandeling heb ik veel geleerd en gedaan, ik vond het super! Mijn oer verzamel gevoelens zijn weer tot bloei gekomen."

Veelgestelde vragen:


Hoe lang duurt de wildplukwandeling?

De wandeling duurt zo'n 2,5 uur, in deze tijd wandelen we maximaal 3 à 4 kilometer. 


Kan ik de wandeling annuleren?

Annuleren kan maximaal 48 uur van te voren, dan heb ik nog genoeg tijd om de vrijgekomen plek te vullen. Als je later annuleert betaal je het gehele bedrag.