Wildplukwandeling door Mirjam - Omgeving Utrecht

Ik doe mee

Hoi, ik ben Mirjam!

Ik verzorg wildplukwandeling rondom Utrecht. Daarnaast werk ik als natuurdocent op basisscholen. Hier geef ik les in voedselbossen, moestuinen en in het bos.

Het werken in en met de natuur is begonnen door mijn grote passie wildkamperen en bushcraften. Overleven in de natuur door zelf vuur te maken, water te filteren uit bronnen, eetbare planten en paddenstoelen verzamelen en een goede slaapplek vinden in het bos. Ik volgde een opleiding tot natuurgids bij IVN en ben daarna natuureducatie gaan geven aan kinderen.

Omdat ouders net zo enthousiast waren ben ik ook workshops voor volwassenen gaan geven. Samen met mijn gezin woon ik in Den Dolder waar ik ook met mijn kinderen regelmatig wildpluk. Samen zevenbladpesto maken, eetbare bloemen proeven en thee maken van wilde kruiden. Sinds ik meer eet uit de natuur en weet wat er om mij heen groeit loop ik anders door het bos en voel ik mij er meer mee verbonden.

Wandel je mee?

In mijn workshops neem ik jullie mee de natuur in om ons samen te verwonderen over alles wat leeft. Ik word zelf zo blij om telkens weer nieuwe dingen te ontdekken in het bos, om plantjes te onderzoeken, bloemen te ruiken, bladeren te voelen en smaken te proeven. Dit enthousiasme deel ik graag met anderen.

De natuur voorziet ons in alles. Je leert de basis over wildplukken en leer anders kijken. Je leert stil te staan en meer oog te krijgen voor details waardoor je daarna met een andere blik door een bos loopt!

We maken een mooie wandeling door grasvelden, heide en bos op zoek naar eetbare planten, struiken, bloemen en bomen.

We leren alles over wildplukken, leren anders kijken naar de natuur en voelen ons weer verbonden met de natuur.

Wat je leert:

• De basis van wildplukken zodat je daarna zelf aan de slag kan
  • Anders leren kijken naar de natuur en hierdoor de natuur nog intenser beleven
  • Zo rond de 20 eetbare planten, bessen, struiken en bloemen
  • Andere toepassingen van planten en bomen: medicijnen, pleisters, bouwmateriaal, tondelmateriaal, zeep.
  • Landschap lezen, waar vind je welke plant?
  • Het maken van bosthee, pesto en kruidenboter van de gevonden planten.

Aankomende wildplukwandelingen

Wildplukwandeling herfstvakantie gezin

Vrijdag 28 oktober van 14:00-16.30
Locatie: Vijverhof in Den Dolder. De parkeerplaats bij het witte hoofdgebouwtje

Prijs: €30,-  voor volwassenen en €25,- voor kinderen (vanaf 7 jaar)

Het hele gezin is van harte welkom voor deze speciale herfstvakantie wildplukwandeling!

- De basis van wildplukken zodat je daarna zelf aan de slag kan
- Anders leren kijken naar de natuur en hierdoor de natuur nog intenser beleven
- Zo rond de 20 eetbare planten, bessen, struiken en bloemen
- Andere toepassingen van planten en bomen: medicijnen, pleisters, bouwmateriaal, tondelmateriaal, zeep.
- Landschap lezen, waar vind je welke plant?
- Het maken van bosthee, pesto en kruidenboter van de gevonden planten.

Ook gaan we in deze wandeling de paddenstoel behandelen.

Wildplukwandeling Den Dolder (vlakbij Utrecht/Amersfoort)

Vrijdag 25 november van 14.00 - 16.30

Locatie: Vijverhof in Den Dolder. De parkeerplaats bij het witte hoofdgebouwtje.

Prijs: €25,- per persoon

- De basis van wildplukken zodat je daarna zelf aan de slag kan

- Anders leren kijken naar de natuur en hierdoor de natuur nog intenser beleven

- Zo rond de 20 eetbare planten, bessen, struiken en bloemen

- Landschap lezen, waar vind je welke plant?

- Het maken van bosthee, pesto en kruidenboter van de gevonden planten.

€25,-

Cadeaubon voor een wildplukwandeling

Een ontzettend leuk en origineel cadeau voor een verjaardag,
maar ook voor Sinterklaas, Kerst of een bepaald jubileum: Een wildplukwandeling!

Met deze cadeaubon kan je meewandelen met een wandeling van gids Mirjam (omgeving Utrecht)

Veelgestelde vragen:

Hoe lang duurt de wildplukwandeling?

De wandeling duurt zo'n 2,5 uur, in deze tijd wandelen we maximaal 3 à 4 kilometer.

Kan ik de wandeling annuleren?

Annuleren kan maximaal 48 uur van te voren, dan heb ik nog genoeg tijd om de vrijgekomen plek te vullen. Als je later annuleert betaal je het gehele bedrag.