online-cursus-wildplukken-annedenhertog
Ticket en data

Wildplukwandeling door Mireille - Noord-Holland

(Castricum)

Hoi, ik ben Mireille!

Hoi, ik ben Mireille, beeldend kunstenaar, docent en kruidenvrouw. Ik ben opgegroeid bij de duinen en het bos van Castricum en ik werk graag in en met de natuur samen in de breedste zin van het woord. Dan voel ik me het meest in mijn element; lekker buiten!


Ik laat me graag verrassen door wat ik tegenkom per dag om te sprokkelen, jutten en wildplukken natuurlijk. Van mijn natuur ’schatten’ maak ik kunst maar ook heilzame zalfjes, tincturen en thee of ik gebruik de geplukte ingrediënten als aanvulling op een gezonde maaltijd.


 

In een snelle wereld waarin aandacht schaars is en we worden overspoeld door prikkels, geeft de natuur altijd raad, rust en inspiratie. Wat is er fijner dan oude kennis weer nieuw leven in te blazen?

Ik neem je graag mee op een wilde wandeling!


Meer informatie over mij kan je vinden op
mireilleschermer.nl
natureworks.nl

Elke maand geeft Mireille een wildplukwandelingMireille geeft ook Privéwandelingen in de provincie Noord-Holland.

Meer informatie over privewandeling


Wat mag je verwachten van de wandeling?

 • Je wandelt ongeveer 2,5 uur door een gevarieerd landschap langs de bos en duinrand, langs velden en wilde bermen.

 • Je leert over de basisregels van het wildplukken en het werken met (medicinale) planten.

 • Je leert minstens 20 eetbare en geneeskrachtige bomen en planten (her)kennen op de route zodat je op jouw volgende wandelingen niet alleen zult kijken maar ook zien;-)

 • Je ruikt, proeft en ervaart de wilde natuur op onze wandeling met alle zintuigen; tijdens het wandelen en bij een kruidenthee moment met een wild hapje
 • Je krijgt praktische tips en ideeën zodat je voortaan zelf ook wilde ingrediënten kunt gebruiken in de keuken
 • Je hoort interessante aanvullende verhalen over de waarde van deze bomen en planten; in andere toepassingen zoals verfstoffen of wasmiddelen maar ook over hun culturele waarde in rituelen en gebruiken.
 • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
 • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Alle informatie op een rijtje


Voor wie?  :

Voor iedereen die interesse heeft in de natuur.


Kosten?

Een rondleiding kost € 30 per persoon.


Praktische informatie

 • Een rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur we wandelen maximaal 3 a 4 km
 • We zijn de hele tijd buiten, dus je past kleding en schoenen aan aan de weersomstandigheden
 • De groepsgrootte is maximaal 15 personen
 • We drinken een wild drankje (neem je eigen mok mee)
 • Roken is niet toegestaan tijdens de wandeling
 • Huisdieren zijn niet toegestaan


Veel gestelde vragen

 • Kan ik de wandeling annuleren/de datum wijzigen?
  • Een geboekte wandeling kan geannuleerd of gewijzigd worden door contact op te nemen via welkom@wildeschool.nl, wijzigen of annuleren kost €2,50 administratiekosten.

€30,-

Cadeaubon wildplukwandeling of cursus

Een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag maar ook voor Sinterklaas, Kerst, een bepaald jubileum of voor zomaar. 


Deze cadeaubon kan worden gebruikt voor een wildplukwandeling of Wilde School cursus.

Ander bedrag dan €30,-? Die vind je hier.

Kien Hertoghs

"Wist je dat je je weerstand een enorme boost kunt geven als je elke maand van 100 verschillende eetbare planten, besjes, zaden en wortels in het wild proeft? Mireille vertelde dat tijdens haar wildpluk-tocht. Het was een fijne en zeer leerzame, verrijkende tocht.

Ik ben blij dat ik mee was.


Tip: neem een opschrijfboekje mee! Het is teveel om te onthouden!"

Marion Albers

"Hoewel ik van sommige planten gehoord had dat ze eetbaar waren had ik toch last van enige ‘proefschroom’. Fijn om dan toch even dat zetje te krijgen. Wat een enorm gevarieerd smaakpalet hebben we in die paar uur geproefd! En hoe leuk is het om samen de pauze thee supervers te wild plukken"

Bettina

"Door deze ochtend zal ik nooit meer op dezelfde manier onkruid wieden. Mireille heeft ons laten zien wat er allemaal mogelijk is met planten in t wild en hoe t smaakt of waar het goed voor is. Haar verhalen zijn zo inspirerend, dat je meteen aan de slag wilt.


Maar ze heeft ons ook geleerd respect voor de natuur te hebben en niet een wilde plukker te worden. Wat weet deze vrouw veel over de natuur. Petje af en ik kom graag weer eens terug."

Sabine van den Berg

''Voor de research voor mijn nieuwe boek Biotopa 2.0 ging ik mee op wildplukwandeling onder leiding van Mireille.

Ik leerde van minstens 25 soorten de medicinale werking en eetbare mogelijkheden. Zo inspirerend. Vooral de lookalikes met giftige planten fascineren mij, vanwege het spannende effect''
Een goede besteding van de zondag. Ik heb veel geleerd over planten waar ik anders zo voorbij zou lopen. Zeer interessante en leerzame wandeling, zeker de moeite waard voor mensen die willen leren over eetbare en medicinale planten en kruiden uit het bos en duin!
Gerben