Wildplukwandeling in Oosterbeek (Arnhem)

Wildplukwandeling Oosterbeek, Arnhem

Wildplukwandeling in Oosterbeek (Arnhem)

Tijdens een wildplukwandeling in de natuur van Oosterbeek (Arnhem) onthul ik de geheimen van de natuur.
Laat je zintuigen ontwaken terwijl je zo’n twintigtal verschillende soorten wilde kruiden, vruchten, zaden en bloemen ziet, ruikt en proeft.
Ontdek de overvloed aan eetbare schatten die recht voor je neus groeien, klaar om (her)ontdekt te worden.

Naast de culinaire toepassingen die deze planten bieden, neem ik je mee op een reis door de geschiedenis, waarbij ik je vertel over hun geneeskrachtige toepassingen en hun rol in traditionele medicijnen.
Na een mooie wandeling sluiten we af met wilde zelfgeplukte thee en een wild hapje.

Kom en laat je verwonderen door de magie van wilde planten. Een avontuur dat je een diepere waardering zal geven voor de natuur om ons heen.

Wildplukwandeling Oosterbeek, Arnhem
Wildplukwandeling door Manon in Oosterbeek, Arnhem, Gelderland
Wildplukwandeling Oosterbeek, Arnhem

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

  • Een wandeling van zo’n 2,5 uur
  • Je ziet, ruikt en proeft, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen
  • Naast de culinaire toepassingen van de planten vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassing, de geschiedenis en de overige toepassing (verf, zeep)
  • Kom heerlijk tot rust en tegelijkertijd komen je zintuigen tot leven
  • We sluiten af met een wild drankje en wild hapje
  • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in Oosterbeek, Arnhem:

Manon

Hallo! Ik ben Manon, wildplukgids, moeder van Benjamin en Alexander, getrouwd met Zuid-Afrikaanse George, voedselbospionier, bloemist en psycholoog.

Als kind struinde ik al rond op ontdekking naar schatten en daar is niet veel aan veranderd. Toen speurde ik oude terreinen en bloemenvelden af en nu zoek ik naar alles wat eetbaar is uit de natuur. Dit doe ik rond mijn woonplaats Oosterbeek en in de Achterhoek bij ons Voedselbos. Overigens vind ik kringloopwinkels en veilingen ook heerlijke schatkamers. Als ik niet buiten ben, en dat is niet vaak, sta ik in de keuken te experimenteren met wildplukrecepten, fermentatie en mijn nieuwste fascinatie, zuurdesembrood bakken.

Kom je ook mee wildplukken?

Suzan Roemaat
“Het was een super leerzame wandeling van Manon op een prachtige locatie. Wij hebben veel nieuwe soorten ontdekt en waren verbaasd over hoeveel ”bekende” soorten eetbaar zijn.
De gerechtjes en drankjes waren heerlijk en wij zullen zeker in de toekomst nog een wildplukwandeling boeken. Bedankt voor je enthousiasme!”
Sandra Zoë
“Tijdens de wildplukwandeling heb ik veel geleerd en gedaan, ik vond het super! Mijn oer verzamel gevoelens zijn weer tot bloei gekomen.”

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken