Wildplukwandeling Groningen

Wildplukwandeling Ilse Groningen Drenthe

Wildplukwandeling in Groningen

Ga mee op ontdekkingstocht in het Stadspark van Groningen. Tijdens een wildplukwandeling in de natuur van het Stadspark in Groningen onthul ik de geheimen van de natuur. Laat je zintuigen ontwaken terwijl je zo’n twintigtal verschillende soorten wilde kruiden, vruchten, zaden en bloemen ziet, ruikt en proeft. Ontdek de overvloed aan eetbare schatten die recht voor je neus groeien, klaar om (her)ontdekt te worden.

Naast de culinaire toepassingen die deze planten bieden, neem ik je mee op een reis door de geschiedenis, waarbij ik je vertel over hun geneeskrachtige toepassingen en hun rol in traditionele medicijnen.

Na een mooie wandeling sluiten we af met wilde zelfgeplukte thee en een wild hapje.

Kom en laat je verwonderen door de magie van wilde planten. Een avontuur dat je een diepere waardering zal geven voor de natuur om ons heen.

Wildplukwandelingen door Ilse Donker
Wilde planten om te wildplukken

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

  • Een wildplukwandeling van zo’n 2,5 uur door het Stadspark in Groningen
  • Je ziet, ruikt en proeft, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen
  • Je leert hoe je een aantal planten kunt gebruiken als EHBO
  • Je leert hoe je zelf planten kunt herkennen en opzoeken
  • Een rustmoment waarin je je verbindt met de natuur en met anderen
  • Je ontdekt nog meer toepassingen zoals het maken van touw en weven van manden met wild materiaal
  • We sluiten af met een kopje wilde thee en een wild hapje. Neem je zelf een theekopje mee?
  • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in Groningen, Stadspark:

Evenementen

Over Ilse

Mijn zoektocht naar verbinding leidde me naar de plantenwereld, en de plantenwereld gaf me zo veel.

Het liet me mezelf kennen, en stripte me van dingen die ik niet nodig had. Het liet me krachtiger voelen, het gaf me rust, mijn zintuigen mochten aan het werk en ik ontmoette mensen met dezelfde interesses. Ik voel me verbonden, met mezelf, de natuur en mijn community.

Na jaren studeren weet ik nu welke planten en paddenstoelen ik kan gebruiken om te eten en te drinken, maar ook dat ze geneeskrachtig zijn. Elke dag eet ik iets wat het wilde plantenrijk mij te bieden heeft en daardoor voel ik mij gezonder dan ooit.

Ik houd me bezig met spoorzoeken en vogeltaal om zo het bos nog beter te leren lezen. Want hoe prachtig is het dat ik weet waar welke plant groeit, welke boom elk jaar weer dezelfde paddestoelen geeft en wat de paden zijn die de das gebruikt. Hierdoor voel ik me geen outsider meer, ik mag meedoen en leren van wat de natuur mij laat zien.

Het moederschap heeft mijn leven nog meer verdieping gegeven, mijn dochter die draait mee in het leerproces en tegelijk mag ze mijn leraar zijn. Ze kent al ontzettend veel planten en maakt net als ik vroeger de meest interessante ‘heksensoepjes’.

Lijkt het je fijn om eens met mij te verwilderen? Wees dan welkom op een wildplukwandeling.

Wildplukwandeling Groningen - stadspark

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.