Wildplukwandeling Emmen – Valtherbos – Drenthe

Wildplukwandeling Cindy

Wildplukwandeling Emmen – Valtherbos  (Drenthe)

Ga mee op ontdekkingstocht door de verrassende wereld van wilde planten! Tijdens een wildplukwandeling in de natuur van het Valtherbos, Emmen onthul ik de geheimen van de natuur. Laat je zintuigen ontwaken terwijl je zo’n twintigtal verschillende soorten wilde kruiden, vruchten, zaden en bloemen ziet, ruikt en proeft. Ontdek de overvloed aan eetbare schatten die recht voor je neus groeien, klaar om (her)ontdekt te worden.

Naast de culinaire toepassingen die deze planten bieden, neem ik je mee op een reis door de geschiedenis, waarbij ik je vertel over hun geneeskrachtige toepassingen en hun rol in traditionele medicijnen.

Na een mooie wandeling sluiten we af met wilde zelfgeplukte thee en een wild hapje.

Kom en laat je verwonderen door de magie van wilde planten. Een avontuur dat je een diepere waardering zal geven voor de natuur om ons heen.

Wildplukwandeling Emmen - Valtherbos - Cindy
Wildplukwandeling Emmen - Valtherbos - Cindy
Wildplukwandeling Emmen - Valtherbos - Cindy

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

  • Een wandeling van zo’n 2,5 uur
  • Je ziet, ruikt en proeft, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen
  • Je leert over de basisregels van het wildplukken en het werken met medicinale planten.
  • Ook in Nederland heb je giftige planten, hier wordt tijdens de wandeling bij stilgestaan.
  • Deze wandeling is in Drenthe, de provincie van de hunebedden. Deze zullen we ook gaan zien.
  • Kom heerlijk tot rust en word uitgenodigd je zintuigen te gebruiken.
  • We sluiten af met een kopje wilde thee en een wild hapje. Neem je zelf een theekopje mee?
  • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in Emmen, Drenthe:

Evenementen

Over Cindy

Al van jongs af aan heeft het leven in én met de natuur mij erg aangetrokken en inmiddels heb ik de stad ingeruild voor het leven op het platteland. Hier heb ik een kruidentuin aangelegd en ben ik vaak bezig met het drogen van kruiden om thee-mixen van te maken. Niet alleen kruiden die gepland (of geplant) zijn, ook kruiden die spontaan groeien zijn welkom! En dit is wat de natuur (o.a.) zo mooi maakt.

Wat mij zo aantrekt aan het wildplukken is de rijkdom die de natuur te bieden heeft. Er is voor iedereen en voor elke behoefte wel een nuttige plant of boom te vinden. Door te weten welke planten/ bomen je kunt toepassen kan je je eigen apotheek in huis halen! Ook met de smaken die de diverse kruiden geven, kan je de lekkerste gerechten maken.

Door het volgen van diverse cursussen op kruidengebied en vooral ook door te ontdekken zijn de zaadjes voor het wildplukken geplant en geworteld. Nu is het tijd om deze te laten uitkomen en groeien door mijn enthousiasme in het wildplukken te delen.

Wees welkom om mee te gaan wildplukken!

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.

 

Ook geven de gidsen privé wildplukwandelingen, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.
Hier kun je meer over privé wildplukwandelingen lezen.