Wildplukwandeling Den Dolder (Zeist/Utrecht)

Wildplukwandeling Utrecht - Zeist - Den Dolder- Mirjam

Wildplukwandeling Den Dolder (Zeist/Utrecht)

Ga mee op ontdekkingstocht in de gemeente Zeist (provincie Utrecht). Tijdens een wildplukwandeling in de natuur van Den Dolder onthul ik, Mirjam, de geheimen van de natuur.

In mijn workshops neem ik jullie mee de natuur in om ons samen te verwonderen over alles wat leeft. Ik word zelf zo blij om telkens weer nieuwe dingen te ontdekken in het bos, om plantjes te onderzoeken, bloemen te ruiken, bladeren te voelen en smaken te proeven. Dit enthousiasme deel ik graag met anderen.

De natuur voorziet ons in alles. Je leert de basis over wildplukken en leer anders kijken. Je leert stil te staan en meer oog te krijgen voor details waardoor je daarna met een andere blik door een bos loopt!

We maken een mooie wandeling door grasvelden, heide en bos op zoek naar eetbare planten, struiken, bloemen en bomen.

We leren alles over wildplukken, leren anders kijken naar de natuur en voelen ons weer verbonden met de natuur.

Wildplukwandeling Utrecht - Zeist - Den Dolder- Mirjam
Wildplukwandeling Utrecht - Zeist - Den Dolder- Mirjam
Wildplukwandeling Utrecht - Zeist - Den Dolder- Mirjam

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

  • Een wandeling van zo’n 2,5 uur in de omgeving Den Dolder (Zeist/Utrecht)
  • De basis van wildplukken zodat je daarna zelf aan de slag kan
  • Anders leren kijken naar de natuur en hierdoor de natuur nog intenser beleven
  • Zo rond de 20 eetbare planten, bessen, paddenstoelen, struiken en bloemen
  • Andere toepassingen van planten en bomen: medicijnen, pleisters, bouwmateriaal, tondelmateriaal, zeep.
  • Landschap lezen, waar vind je welke plant?
  • Het maken een bosthee, pesto of kruidenboter van de gevonden planten.
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in Den Dolder (Zeist/Utrecht)

Evenementen

Over Mirjam

Ik verzorg wildplukwandeling rondom Utrecht. Daarnaast werk ik als natuurdocent op basisscholen. Hier geef ik les in voedselbossen, moestuinen en in het bos.

Het werken in en met de natuur is begonnen door mijn grote passie wildkamperen en bushcraften. Overleven in de natuur door zelf vuur te maken, water te filteren uit bronnen, eetbare planten en paddenstoelen verzamelen en een goede slaapplek vinden in het bos. Ik volgde een opleiding tot natuurgids bij IVN en ben daarna natuureducatie gaan geven aan kinderen.

Omdat ouders net zo enthousiast waren ben ik ook workshops voor volwassenen gaan geven. Samen met mijn gezin woon ik in Den Dolder waar ik ook met mijn kinderen regelmatig wildpluk. Samen zevenbladpesto maken, eetbare bloemen proeven en thee maken van wilde kruiden. Sinds ik meer eet uit de natuur en weet wat er om mij heen groeit loop ik anders door het bos en voel ik mij er meer mee verbonden.

Mirjam wildplukgids

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.

Ook geven de gidsen privé wildplukwandelingen, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.
Hier kun je meer over privé wildplukwandelingen lezen.