Wildplukwandeling Delft door gids Sandra

Ticket en data


Hai, ik ben Sandra!

Overal waar ik wandel, struin ik de omgeving af naar eetbare planten; in het bos, in het park, de duinen, maar ook in de stad; op de stoep, de weg, de berm of langs de grachten van Delft, waar ik woon. Soms ontdek ik zomaar een nieuw eetbaar plantje vlak bij mij om de hoek! Ik kan dan zo blij zijn!

Sinds ik aan wildplukken doe, ben ik bijna elke dag buiten in de natuur. Elke wandeling is een avontuur geworden. Buiten in beweging zijn is natuurlijk sowieso goed voor je. Door te wildplukken, voel ik veel meer binding met de natuur om me heen. Door te focussen op de vorm, de geur, het voelen en proeven van blaadjes en bloemetjes, gebruik ik al mijn zintuigen. Even niet denken, maar aanwezig zijn en alles om je heen waarnemen. Hierdoor ervaar ik rust, ruimte, geluk. Ik voel me THUIS in de natuur.

Ik verwonder me steeds over hoe prachtig de natuur is. Heb je weleens gezien hoe mooi de vorm van een bloem of een zaaddoosje kan zijn? Vaak zijn het minuscuul kleine kunstwerkjes, die ik af en toe met een vergrootglas bestudeer.

En dan te weten dat die planten allerlei inhoudsstoffen hebben, die ook nog eens goed voor je zijn. Wij zijn alles vergeten wat onze voorouders al lang wisten. Het voelt goed om die kennis weer te krijgen. Om te leren over planten en inhoudsstoffen, over de medicinale waarde. Om te weten op welke manier het plantje, dat zomaar voor je neus groeit, goed voor je kan zijn. Maar ook over het belang van biodiversiteit; hoe planten met elkaar en met dieren samenwerken; dat samen maakt wildplukken super interessant. Dat maakt dat je respectvol met de natuur omgaat. En dat is precies wat deze aarde nodig heeft.

Ga je mee ontdekken, beleven en verwonderen?

Elke maand geeft Sandra een wildplukwandeling

Oktober

vrijdag 6 oktober - 10:00 - 12:30 - Delftse Hout, Delft - wildplukgids Sandra - = vol
 


Sandra geeft ook Privéwandelingen in de provincie Zuid-Holland.

Meer informatie over privewandeling

Wat mag je verwachten van de wandeling?

  Wat mag je verwachten van de wandeling?

  • Een fijne wandeling van ongeveer 2,5 uur met gelijkgestemde mensen
  • Je maakt tijdens de wandeling kennis met ongeveer 15-20 eetbare of anderszins bruikbare planten, bloemen, noten of bessen.
  • Je gaat de natuur op een heel andere manier gaat beleven:
  • Je zintuigen worden geprikkeld; je luistert, kijkt, voelt, ruikt en proeft. Je komt even helemaal los van dagelijkse beslommeringen
  • Je leert hoe je wilde planten kunt gebruiken in de keuken, maar ook welke geneeskrachtige werking een plant kan hebben en hoe je soms planten kunt gebruiken om je eigen natuurlijke EHBO-kit te maken
  • We sluiten gezamenlijk af met een wild hapje en drankje

Alle informatie op een rijtje:

  Voor wie?  

  Voor iedereen die interesse heeft in de natuur.


  Kosten?

  Een rondleiding kost € 30 per persoon.


  Praktische informatie

  • Een rondleiding duurt ongeveer 2,5 uur we wandelen maximaal 3 a 4 km
  • We zijn de hele tijd buiten, dus je past kleding en schoenen aan aan de weersomstandigheden
  • De groepsgrootte is maximaal 15 personen
  • We drinken een wild drankje (neem je eigen mok mee)
  • Roken is niet toegestaan tijdens de wandeling
  • Huisdieren zijn niet toegestaan


  Veel gestelde vragen

  • Kan ik de wandeling annuleren/de datum wijzigen?
   • Een geboekte wandeling kan geannuleerd of gewijzigd worden door contact op te nemen via welkom@wildeschool.nl, wijzigen of annuleren kost €2,50 administratiekosten.

€30,-

Cadeaubon wildplukwandeling of cursus

Een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag maar ook voor Sinterklaas, Kerst, een bepaald jubileum of voor zomaar. 


Deze cadeaubon kan worden gebruikt voor een wildplukwandeling of Wilde School cursus.

Ander bedrag dan €30,-? Die vind je hier.

€30,-

Cadeaubon wildplukwandeling of cursus

Een leuk en origineel cadeau voor een verjaardag maar ook voor Sinterklaas, Kerst, een bepaald jubileum of voor zomaar. 


Deze cadeaubon kan worden gebruikt voor een wildplukwandeling of Wilde School cursus.

Ander bedrag dan €30,-? Die vind je hier.

Tanja
"Wildplukken, ik heb er een nieuwe hobby bij! Ben helemaal geïnspireerd geraakt door Sandra en haar brede kennis over alles wat er groeit aan de kant van het wandelpad.


Met veel feitjes over alle planten en kruiden, een wildplukopdracht en een heerlijk hapje en drankje achteraf was het een hele geslaagde middag.


Wij hadden nieuwkomers (zoals ik) en wildplukkers met al wat meer kennis in ons groepje en iedereen ging na afloop even enthousiast weer terug de weide wilde wereld in"
Riska
"Wat een onwijs leuke ervaring om mee te lopen met de wildplukwandeling van Sandra! Sandra vertelde heel toegankelijk en vol enthousiasme over de eetbare planten die we onderweg tegenkwamen.


Ik vond Sandra heel kundig en de wandeling heeft het wildplukken nog laagdrempeliger voor me gemaakt. Ik durf nu beter. En m’n enthousiasme is sindsdien alleen maar toegenomen!

Sandra straalt rust uit, wat fijn is in de omgang, ze heeft humor, is zeer gepassioneerd en kan heel enthousiast vertellen. Ze weet veel en kan haar kennis goed overbrengen. Het was heel leerzaam. Leuk om te ontdekken dat er zoveel lekkers gewoon in de natuur om ons heen te vinden is.

Beppie