Wildplukwandeling Delft door gids Sandra

Ik doe mee

Hai, ik ben Sandra!

Sinds ik ben gaan wildplukken zie ik de natuur met heel andere ogen. Wandelen is een avontuur geworden, waarbij ik allerlei planten ontdek, bestudeer, ruik, voel of proef.

Mijn thermosflesje met heet water vul ik onderweg met wilde kruiden. Mijn meegebrachte boterham beleg ik met pittige bloemetjes en blaadjes, die ik gaandeweg pluk. Ik zoek een fijn plekje en geniet van een heerlijk theetje en mijn kruidige boterham.

In de natuur zijn is een belevenis, waarbij al mijn zintuigen op scherp staan. Ik ben in contact met de natuur. Het maakt me blij en gelukkig om daar te zijn. Met die bijzondere planten om me heen. Los van de dagelijkse beslommeringen.

Zo genietend voel ik me even een jager/verzamelaar, even terug in de tijd, verbonden met de mooie natuur.

Dat gevoel, die ervaring wil ik graag delen. Want wat ik nu weet en beleef, maakt dat ik zoveel meer respect heb gekregen voor de natuur.

Waarom je heel blij wordt als je meewandelt

We maken een mooie wildplukwandeling van zo'n twee en een half door de natuur

Waarin je helemaal tot rust kan komen en op kan laden terwijl je leert over wildplukken.

Je ziet, ruikt en proeft zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen en bloemen

Bijvoorbeeld nagelkruid wat smaakt naar kruidnagel, watermunt, daslook, sparrentopjes, veldzuring (Granny Smith appelsmaak) of waterpeper (pittig!)

Je leert de overvloed aan eetbare planten bij jou om de hoek (her)kennen

Elke dag binnen vijf minuten een gratis salade, eetbare bloemen of ingrediënten voor een taart kunnen oogsten?

Wat weet jij over de toepassingen van de natuur?

Naast de culinaire toepassingen van de planten vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassing, de geschiedenis en de overige toepassing (verf, zeep, touw)

Je leert andere gelijkgestemde 'wildplukkers' uit jouw buurt kennen

Aan het eind is er een proeverij met verschillende kruidige drankjes en hapjes.

Gemaakt van wilde planten en/of bloemen

Aankomende wildplukwandelingen

Wildplukwandeling

Zaterdag 8 oktober
10:00 - 12.30

Delftse Hout
Incl. proeverijtje met verschillende kruidige hapjes en drankjes

Waarschijnlijk is dit de laatste wandeling van Sandra in 2022.

€25,- p.p.

Sandra geeft ook privéwandelingen in de provincie Zuid-Holland

Bijvoorbeeld voor een verjaardag, bedrijfsuitje, babyshower of een vriendengroep.

Wil je hier meer over weten, stuur ons dan een mailtje: info@wildeschool.nl

Sandra geeft ook privéwandelingen in de provincie Zuid-Holland

Wil je hier meer over weten, stuur ons dan een mailtje: info@wildeschool.nl

€25,-

Cadeaubon voor een wildplukwandeling

Een ontzettend leuk en origineel cadeau voor een verjaardag,
maar ook voor Sinterklaas, Kerst of een bepaald jubileum: Een wildplukwandeling!

Met deze cadeaubon kan je meewandelen met een wandeling van gids Sandra. (omgeving Delft)

€25,-

Cadeaubon voor een wildplukwandeling

Een ontzettend leuk en origineel cadeau voor een verjaardag,

Tanja
"Wildplukken, ik heb er een nieuwe hobby bij! Ben helemaal geïnspireerd geraakt door Sandra en haar brede kennis over alles wat er groeit aan de kant van het wandelpad.

Met veel feitjes over alle planten en kruiden, een wildplukopdracht en een heerlijk hapje en drankje achteraf was het een hele geslaagde middag.

Wij hadden nieuwkomers (zoals ik) en wildplukkers met al wat meer kennis in ons groepje en iedereen ging na afloop even enthousiast weer terug de weide wilde wereld in"
Riska
"Wat een onwijs leuke ervaring om mee te lopen met de wildplukwandeling van Sandra! Sandra vertelde heel toegankelijk en vol enthousiasme over de eetbare planten die we onderweg tegenkwamen.

Ik vond Sandra heel kundig en de wandeling heeft het wildplukken nog laagdrempeliger voor me gemaakt. Ik durf nu beter. En m’n enthousiasme is sindsdien alleen maar toegenomen!

Veelgestelde vragen:

Hoe lang duurt de wildplukwandeling?

De wandeling duurt zo'n 2,5 uur, in deze tijd wandelen we maximaal 3 à 4 kilometer.

Kan ik de wandeling annuleren?

Annuleren kan maximaal 48 uur van te voren, dan heb ik nog genoeg tijd om de vrijgekomen plek te vullen. Als je later annuleert betaal je het gehele bedrag.

Sandra straalt rust uit, wat fijn is in de omgang, ze heeft humor, is zeer gepassioneerd en kan heel enthousiast vertellen. Ze weet veel en kan haar kennis goed overbrengen. Het was heel leerzaam. Leuk om te ontdekken dat er zoveel lekkers gewoon in de natuur om ons heen te vinden is.

Beppie