Wildplukwandeling Borger-Odoorn – Drenthe

Foto Peter Wouda - wildplukken borger

Wildplukwandeling Borger – Odoorn (Drenthe)

Ga mee op ontdekkingstocht door de verrassende wereld van wilde planten! Tijdens een wildplukwandeling in de natuur van Drenthe onthul ik, Marin, de geheimen van de natuur. Laat je zintuigen ontwaken terwijl je zo’n twintigtal verschillende soorten wilde kruiden, vruchten, zaden en bloemen ziet, ruikt en proeft. Ontdek de overvloed aan eetbare schatten die recht voor je neus groeien, klaar om (her)ontdekt te worden.

Naast de culinaire toepassingen die deze planten bieden, vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassingen van de planten.

Na een mooie wandeling sluiten we af met wilde zelfgeplukte thee en een wild hapje.

Kom en laat je verwonderen door de magie van wilde planten. Een avontuur dat je een diepere waardering zal geven voor de natuur om ons heen.

Wildplukwandeling Borger-Odoorn - Drenthe
wildplukwandeling borger-odoorn kruiden
kruiden wandeling provincie drenthe

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

• Een wandeling van zo’n 2-2,5 uur
  • Je ziet, ruikt en proeft, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen
  • Je leert over de basisregels van het wildplukken en het werken met medicinale planten.
  • Ook in Nederland heb je giftige planten, hier wordt tijdens de wandeling bij stilgestaan.
  • Kom heerlijk tot rust en word uitgenodigd je zintuigen te gebruiken.
  • We sluiten af met een kopje wilde thee en een wild hapje. Neem je zelf een theekopje mee?
  • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in de buurt van Borger, Drenthe

Over Marin

Hallo, mijn naam is Marin, oprichtster van de Wilde School.

Mijn missie is om mensen te inspireren en te verbinden met de overvloedige wilde natuur om zich heen. Een bron van gezonde voeding, medicijnen en materialen.

Tien jaar geleden wist ik níks over de natuur en kwam ik er nauwelijks. In de afgelopen tien jaar ben ik een gepassioneerd paardenbloemeter geworden. De natuur met al haar toepassingen heeft me kennis laten maken met een heel ander leven. Een leven waarin ik me elke dag verbonden voel met de natuur. En waarin ik mijn kinderen deze liefde en kennis voor en over de natuur kan overdragen.

In Drenthe creëer ik samen met mijn man en kinderen een permacultuur paradijsje vol leven en een overvloed aan gezond eten.

Wandel je mee?

kruiden wandeling eetbare wilde planten

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.

Ook geven de gidsen privé wildplukwandelingen, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.
Hier kun je meer over privé wildplukwandelingen lezen.