Wildplukwandeling Amsterdam / Noord-Holland

Wildplukwandeling Amsterdam (Noord-Holland)

Ga mee op ontdekkingstocht door de verrassende wereld van wilde planten! Tijdens een wildplukwandeling in een park in Amsterdam onthul ik de geheimen van de natuur. Laat je zintuigen ontwaken terwijl je zo’n twintigtal verschillende soorten wilde kruiden, vruchten, zaden en bloemen ziet, ruikt en proeft. Ontdek de overvloed aan eetbare schatten die recht voor je neus groeien, klaar om (her)ontdekt te worden.

Naast de culinaire toepassingen die deze planten bieden, neem ik je mee op een reis door de geschiedenis, waarbij ik je vertel over hun geneeskrachtige toepassingen en hun rol in traditionele medicijnen.

Na een mooie wandeling sluiten we af met wilde zelfgeplukte thee en een wild hapje.

Kom en laat je verwonderen door de magie van wilde planten. Een avontuur dat je een diepere waardering zal geven voor de natuur om ons heen.

Wildplukwandeling amsterdam - noord-holland
Wildplukwandeling amsterdam - noord-holland -hinne
Wildplukwandeling amsterdam - noord-holland -hinne

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

  • Een wandeling van zo’n 2,5 uur door het gaasterpark
  • Je ziet, ruikt en proeft, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, paddenstoelen, vruchten en bloemen
  • Naast de culinaire toepassingen van de planten vertel ik je meer over de geneeskrachtige toepassing.
  • Leer de natuur in de seizoenen kennen.
  • We drinken een wild drankje en wild hapje
  • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in Amsterdam:

Evenementen

Over Hinne

Van jongs af aan in het bos te vinden! Hier voel ik me verbonden en kom ik tot rust. Door de tijd heen heb ik veel geleerd over voeding, medicijnen en materialen uit het bos. Hoe? Door zelfstudie en kruidengeneeskunde te studeren.

Ik geloof dat als we ons meer verbonden voelen met de natuur, dit een positieve impact heeft op het welzijn van de aarde, dus ook op ons eigen welzijn. Ik ben hierom enthousiast om naast praktische kennis ook deze diepere verbinding samen aan te gaan.

Ga je mee?

Hinne

“Hinne heeft een indrukwekkende kennis van planten en houdt rekening met de behoeften van de groep. Hij gaf ons ruimte om te ZIJN voor een moment met de natuur. Zijn manier van lesgeven en educatieve vaardigheden zijn erg hoog, wat de wandelingen nog leuker maakte.

Hiernaast hebben we genoten van zijn gezelschap en kunnen we niet wachten om meer te leren tijdens een volgende wandeling.

Want eerlijk – leren over natuur en haar overvloed is vrij verslavend.”

– Bas en Priska

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.

 

Ook geven de gidsen privé wildplukwandelingen, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.
Hier kun je meer over privé wildplukwandelingen lezen.