Wildplukwandeling Amerongen – Utrechtse Heuvelrug – Utrecht

Wildplukwandeling Mireille - kruidenwandeling

Wildplukwandeling Amerongen – Utrechtse Heuvelrug – Utrecht

Ga mee op ontdekkingstocht op de Utrechtse Heuvelrug. Tijdens een wildplukwandeling in de natuur van Amerongen onthul ik, Mireille, de geheimen van de natuur. Laat je zintuigen ontwaken terwijl je zo’n twintigtal verschillende soorten wilde kruiden, vruchten, zaden en bloemen ziet, ruikt en proeft. Ontdek de overvloed aan eetbare schatten die recht voor je neus groeien, klaar om (her)ontdekt te worden.

Naast de culinaire toepassingen die deze planten bieden, neem ik je mee op een reis door de geschiedenis, waarbij ik je vertel over hun geneeskrachtige toepassingen en hun rol in traditionele medicijnen.

Na een mooie wandeling sluiten we af met wilde zelfgeplukte thee en een wild hapje.

Kom en laat je verwonderen door de magie van wilde planten. Een avontuur dat je een diepere waardering zal geven voor de natuur om ons heen.

Wildplukwandeling Amerongen - Utrechtse heuvelrug - Utrecht
Wildplukwandeling Amerongen - Utrechtse heuvelrug - Utrecht
Wildplukwandeling Amerongen - Utrechtse heuvelrug - Utrecht

Wat mag je verwachten van de wildplukwandeling?

  • Je wandelt ongeveer 2,5 uur in een prachtig landschap van de Utrechtse heuvelrug
  • Je leert over de basisregels van het wildplukken en het werken met (medicinale) planten.
  • Je leert minstens 20 eetbare en geneeskrachtige bomen en planten (her)kennen op de route zodat je op jouw volgende wandelingen niet alleen zult kijken maar ook zien;-)
  • Je ruikt, proeft en ervaart de wilde natuur op onze wandeling met alle zintuigen; tijdens het wandelen en bij een kruidenthee moment met een wild hapje
  • Je krijgt praktische tips en ideeën zodat je voortaan zelf ook wilde ingrediënten kunt gebruiken in de keuken
  • Je hoort interessante aanvullende verhalen over de waarde van deze bomen en planten; in andere toepassingen zoals verfstoffen of wasmiddelen maar ook over hun culturele waarde in rituelen en gebruiken.
  • Je ontmoet gelijkgestemden en samen delen we onze kennis
  • Je komt geïnspireerd, wijzer en blij weer thuis

Aankomende wildplukwandelingen in Castricum (Noord-Holland

Evenementen

Over Mireille

Hoi, ik ben Mireille, beeldend kunstenaar, docent en kruidenvrouw. Ik ben opgegroeid bij de duinen en het bos van Castricum en ik werk graag in en met de natuur samen in de breedste zin van het woord. Dan voel ik me het meest in mijn element; lekker buiten!

Ik laat me graag verrassen door wat ik tegenkom per dag om te sprokkelen, jutten en wildplukken natuurlijk. Van mijn natuur ’schatten’ maak ik kunst maar ook heilzame zalfjes, tincturen en thee of ik gebruik de geplukte ingrediënten als aanvulling op een gezonde maaltijd.

In een snelle wereld waarin aandacht schaars is en we worden overspoeld door prikkels, geeft de natuur altijd raad, rust en inspiratie. Wat is er fijner dan oude kennis weer nieuw leven in te blazen?

Ik neem je graag mee op een wilde wandeling!

Wildplukwandeling Castricum - Noord-Holland

Onze wildplukgidsen geven wildplukwandelingen door het hele land, hier kun je de wildplukagenda bekijken.

 

Ook geven de gidsen privé wildplukwandelingen, bijvoorbeeld voor bedrijfsuitjes, familiefeesten, vriendengroepen of vrijgezellenfeestjes.
Hier kun je meer over privé wildplukwandelingen lezen.