Recept: Vlierbloesembeignets
15 juni 2021 
1 min. leestijd

Recept: Vlierbloesembeignets

Recept voor 6/8 personen

  • flinke hoeveelheid vlierbloesem, de steeltjes verwijderd
  • 200 g bloem
  • 2 tl bakpoeder
  • 4 tl maïzena
  • 2 el kristalsuiker
  • 2 eieren
  • 350 ml bruiswater
  • Zonnebloemolie
  • Honing

Verhit de zonnebloemolie in een grote wokpan of frituur. Maak het beslag door eerst de droge ingrediënten door elkaar te mengen. Klop als laatste met een garde de eieren en het bruiswater erdoorheen. Gebruik het beslag meteen. Pak de vlierbloesem voorzichtig vast en wentel ze door het beslag. Bak goudbruin in 2-3 minuten. Laat uitlekken en verdeel de honing over de beignets. Lekker bij een toetje zoals pudding, custard of panna cotta, maar ook om gewoon zo te eten.

vlierbloesem beignets

Over de schrijver