bos-natuur-verbinding-aarden

Stappenplan Voedselbossen

Het stappenplan is een basisplan dat naar wens aangepast kan worden

Stap 1: Kennismaken, inspiratie en adviesgesprek

In ons Wilde Voedselbos in Wapenveld leren we elkaar beter kennen en kijken we naar de mogelijkheden. Tijdens de wandeling bespreken we jouw plannen en krijg je een eerste advies. Deze kennismaking duurt ongeveer 2 uur. Wil je kennis maken stuur dan een mailtje naar maarten@wildeschool.nl, dan plannen we een datum in.

Stap 2: Kort locatie-onderzoek (online)

Voordat ik bij je op locatie kom, bekijk ik de mogelijkheden van jouw perceel, zodat tijdens mijn bezoek de basisinformatie al bekend is.


Dit zijn onder andere:

𖥧 De bestemming van het perceel

𖥧 Bodemkaarten

𖥧 Waterkaarten

𖥧 Ligging van het perceel

Stap 3: Bezoek bij jou op locatie

Ik kom bij jou op locatie om jouw wensen en plannen te bespreken en het perceel, de bodem, de bestaande beplanting en de omgeving te bekijken en te observeren.

Stap 4: Uitzoeken of jouw wensen mogelijk zijn op het perceel

Hierbij leg ik jouw wensen naast alle verzamelde informatie en regelgeving.

Stap 5: Je ontvangt een offerte

Voor we doorgaan met stap 6, ontvang je een offerte op basis van onze gesprekken en informatie die ik verzameld heb. Dit geeft meer duidelijkheid over het vervolgtraject en de kosten die hieraan verbonden zijn.

Stap 6: Schetsontwerp maken

Naar aanleiding van jouw wensen maak ik een schetsontwerp. Dit ontwerp bevat de basisstructuur. Hieronder vallen de paden, waterelementen, zone-indelingen en bouwwerken.

Stap 7: Schetsontwerp op locatie bespreken

Het schetsontwerp bespreken we bij jou op locatie. Zo kunnen we ter plekke kijken of het ontwerp passend is of dat er nog wijzigingen nodig zijn. In het veld wil iets er nog weleens anders uitzien dan op papier.

Stap 8: Boomstructuurplan maken en schetsontwerp aanpassen

Het schetsontwerp wordt aangepast indien nodig en de bomen en struiken worden ingedeeld. De bomen en struiken zijn in overleg; samen kijken we naar voorkeuren, smaak en oogst. In dit plan wordt niet de specifieke cultivar genoemd. Naast dit plan komt een plantenlijst inclusief de cultivar en de aantallen.

Stap 9: Complete plan bespreken

We bespreken het complete plan. Indien nodig worden de laatste aanpassingen doorgevoerd. We bespreken de vervolgstappen en wensen.

Stap 10: Je ontvangt een offerte 

Voor we doorgaan met stap 11, ontvang je een offerte op basis van het ontwerp en jouw wensen. Dit geeft meer duidelijkheid over het vervolgtraject en de kosten die hieraan verbonden zijn.

Stap 11: Uitvoeringsplan opstellen

Er wordt een plan en schema opgesteld wanneer wat uitgevoerd gaat worden en indien bekend door welke personen of bedrijven. Er worden offertes aangevraagd voor de te leveren materialen.

Stap 12: Start uitvoering

Nadat de aangevraagde offertes akkoord zijn, worden alle benodigdheden besteld en kan de uitvoering starten. Het uitvoerplan wordt begeleid.
Wil je eerst meer informatie? Dat kan!

Je kunt mij bereiken via:

maarten@wildeschool.nl