Recept: rozengranola en blauwe bes-haver-chia pudding
10 juni 2021 
in recept
1 min. leestijd

Recept: rozengranola en blauwe bes-haver-chia pudding

Rozengranola

  • 200g havervlokken
  • 100ml kokosolie
  • 100ml honing
  • 2 tl kaneel
  • 1 tl zout

Mix de bovenstaande ingrediënten samen. Laat de mix in de oven op 180 graden voor 10 - 15 minuten tot als hij goud-bruin kleurt. Neem de mix uit de oven en laat afkoelen.

Breek in stukjes en meng de volgende ingrediënten samen met de granola:

  • Gedroogde rozenblaadjes
  • Gedroogde malve bloemen
  • Gedroogde lavendelbloemen
  • Gedroogde blauwbesjes

Haver chia pudding

  • 200ml havermelk
  • 3 el chia zaadjes
  • 1 el honing
  • 1 tl kardamom

Mix de ingrediënten samen en giet een klein laagje van de mix in glaasjes. Laat overnacht in de koelkast staan.


Besjes laag

  • 1 banaan
  • 100 ml havermelk
  • 50g blauwbesjes (of andere besjes! Vlierbesjes, bramen, bosaardbeitjes.…)


Giet de besjes laag op de chia pudding laag. Strooi er vervolgens rozengranola over.

Eet smakelijk!


Over de schrijver
Botanisch parfumeur, voedselbos voorspreker, olieverfschilder In al mijn bezigheden staat mijn liefde voor plantjes centraal~