10 jun Recept: rozengranola en blauwe bes-haver-chia pudding
Rozengranola
- 200g havervlokken
- 100ml kokosolie
- 100ml honing
- 2 tl kaneel
- 1 tl zout
Mix de bovenstaande ingrediënten samen. Laat de mix in de oven op 180 graden voor 10 – 15 minuten tot als hij goud-bruin kleurt. Neem de mix uit de oven en laat afkoelen.
Breek in stukjes en meng de volgende ingrediënten samen met de granola:
- Gedroogde rozenblaadjes
- Gedroogde malve bloemen
- Gedroogde lavendelbloemen
- Gedroogde blauwbesjes
Haver chia pudding
- 200ml havermelk
- 3 el chia zaadjes
- 1 el honing
- 1 tl kardamom
Mix de ingrediënten samen en giet een klein laagje van de mix in glaasjes. Laat overnacht in de koelkast staan.
Besjes laag
- 1 banaan
- 100 ml havermelk
- 50g blauwbesjes (of andere besjes! Vlierbesjes, bramen, bosaardbeitjes.…)
Giet de besjes laag op de chia pudding laag. Strooi er vervolgens rozengranola over.
Eet smakelijk!