14 jun Recept: Linguine met lamsoor, tomaat, kappertjes, venkeltoppen, knoflook en citroen
Voor 2 personen
- 150 gr lamsoren
- 200 gram tomaat
- Citroenrasp
- 2 eetlepels kappertjes
- 2 teentjes knoflook
- Handvol venkeltoppen (van bijvoorbeeld doorgeschoten venkel)
- 250 gram (volkoren) linguine
- Olie
- Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Snijd de knoflook in plakjes, snijd de tomaten in partjes of stukjes en haal de dikste steeltjes van de lamsoren. En was de lamsoren even kort. Lamsoren houden niet van zoet water dus laat het niet te lang in water staan.
- Verhit wat olie in een (hapjes) pan, en bak daarin de knoflook en de kappertjes. Zet het vuur niet te hoog zodat de knoflook niet te bitter wordt. Bak kort aan.
- Voeg dan de lamsoren en tomaten toe en bak het geheel 5 minuten.
- Giet de pasta af wanneer deze beetgaar is. Voeg de pasta toe aan de pan met de lamsoren en tomaten en meng het geheel door elkaar.
- Breng op smaak met peper (zout is niet nodig want de lamsoren zijn al zout) en citroenrasp en/of sap.
- Schep in diepe borden en garneer met wat venkeltoppen en evt nog wat extra citroenrasp.