17 dec Plaattaart met wildplukpesto en paddenstoelen
- 1 rol bladerdeeg (of biologische bladerdeeg plakken)
- 100g pesto (zie recept gratis wildplukkookboekje, deze keer met smalle weegbree, duizendblad, brandnetel en walnoten)
- 100g (wilde) paddenstoelen, gescheurd of in plakjes gesneden
- 1 kleine rode ui, in ringetjes
- handjevol Parmezaanse kaas
- Garnering: pittige blaadjes (bv hertshoornweegbree) en uiringen (hou wat van de rode ui opzij)
Bereid de pesto volgens het recept uit het wildplukkookboekje. Je hebt zo´n 100 gram nodig.
Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat. Prik met een vork gaatjes in de bodem.
Verspreid de pesto over het bladerdeeg. Beleg met de stukjes paddenstoel en de uiringen.
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Bestrooi met wat Parmezaanse kaas.
Bak de plaattaart zo´n 20 minuten op 200° C.
Werk af met wat pittige blaadjes en enkele rauwe ringetjes rode ui.
Lekker met een slaatje of een kom soep.