10 jun Recept: kamillepannenkoekjes met aardbeien en kamillesiroop
Voor 12 pannenkoekjes
- 60ml kokend water
- 10 verse kamillebloempjes (of 5 gedroogde)
- 1 ei
- 1 el suiker
- 200 g bloem
- 5g bakpoeder
- 180 ml melk
- 25g gesmolten boter
- handjevol kamillebloempjes voor het beslag/als versieringBegin met het zetten van de kamillethee. Laat hiervoor de bloempjes 5 minuten trekken in het water. Maak intussen het beslag.
Klop het ei luchtig met de suiker. Voeg de melk en gesmolten boter toe. Meng met de bloem en het bakpoeder. Voeg als laatste de kamillethee toe. Roer eventueel een handje bloempjes door het beslag.
Schep telkens een flinke eetlepel beslag in de pan, draai de pannenkoekjes zodra je bubbeltjes ziet verschijnen.
Voor de kamillesiroop
-100ml kamillethee (10-tal bloempjes laten trekken in water)
-75g suiker
Doe de thee samen met de suiker in een steelpannetje. Breng aan de kook tot de suiker is opgelost. Laat afkoelen.
Afwerken
Maak een stapeltje pannenkoeken, overgiet met de kamillesiroop.
Lekker met (bos)aardbeien, bosbessen, bramen… of een bolletje ijs!