Recept: Chocoladepasta met walnoten
25 november 2021 
1 min. leestijd

Recept: Chocoladepasta met walnoten

Walnoten. Aan het begin van de herfst vliegen ze je haast om de oren. Je hebt misschien wel een boom in de tuin, of weet er eentje staan. Wie een walnotenplekje heeft gevonden, kent wellicht ook de overvloedige oogst waar je vervolgens mee thuiskomt. Natuurlijk zijn ze ook overheerlijk om gewoon zo op te peuzelen, maar wat dacht je ervan om ze eens op je boterham te smeren?

Chocopasta met hazelnoten kennen we allemaal, maar ook met walnoten wordt het erg lekker!
Tip: hou je niet van het bittertje dat walnoten soms hebben? Haal dan zoveel mogelijk de vliesjes weg. Dit gaat het best als ze vers zijn, of nadat je ze een minuutje in kokend water hebt gelegd.


Chocopasta met walnoten (voor 1 jampotje)

- 300g gepelde walnoten, vliesjes zoveel mogelijk verwijderd
- 2 el ahornsiroop
- 4 el cacaopoeder
- snufje zout
- eventueel 3 el fijngehakte chocolade


Begin met het roosteren van de noten. Plaats hiervoor de gepelde walnoten 5 minuten in de oven op 180°. Laat wat afkoelen.

Meng de noten met de ahornsiroop, het cacaopoeder en een snufje zout. Mix met de keukenrobot of staafmixer tot een gladde smeerbare pasta. Wees geduldig, na een tijdje zie je de olie vrijkomen uit de noten en wordt de korrelige brij glad en smeuïg. Je kan naar smaak nog wat extra ahornsiroop of cacao toevoegen.
Roer tot slot de fijngehakte chocolade door de pasta, schep over in een potje en sluit af.

Ook lekker: speculaas-/koekkruiden i.p.v. cacao.


Over de schrijver
Beginnend wildplukker, kookverslaafde, wannabe voedselbosser

Geef jezelf een online cursus cadeau