Vandaag een recept van Donald Hendrik, hij maakt al een halve eeuw bier, wijn en likeur en heeft er al veel prijzen mee gewonnen.
Zijn lekkerste likeur maakt hij van... zelf geplukte Amerikaanse vogelkers bessen.
Zijn lekkerste likeur maakt hij van... zelf geplukte Amerikaanse vogelkers bessen.
Ingrediënten
- 500 gram Amerikaanse vogelkers besjes
- 400 gram suiker,
- Een stuks kruidnagel
- Een pijpje kaneel,
- Schil van alleen het geel een onbespoten citroen,
- Een scheutje kirsch.
- Een liter Wodka.
Bereiding
Macereer de vogelkers zes weken in wodka in een ruime weckpot met kruidnagel, pijpje kaneel
en de citroenschil, af en toe schudden, bijvoorbeeld om de dag.
Daarna door een zeef uitzeven en 400 gram suiker erbij plus een scheutje kirsch erdoor.
Dan weer af en toe schudden, bijvoorbeeld om de dag totdat de suiker is opgelost.
Na het klaren bottelen.
Hij wordt met het jaar lekkerder, uiteraard gekoeld drinken.
Deze likeur is eeuwig houdbaar.