Recept: Amerikaanse vogelkers likeur
03 oktober 2022 
1 min. leestijd

Recept: Amerikaanse vogelkers likeur

Vandaag een recept van Donald Hendrik, hij maakt al een halve eeuw bier, wijn en likeur en heeft er al veel prijzen mee gewonnen.
Zijn lekkerste likeur maakt hij van... zelf geplukte Amerikaanse vogelkers bessen.

  • 500 gram Amerikaanse vogelkers besjes
  • 400 gram suiker,
  • Een stuks kruidnagel
  • Een pijpje kaneel,
  • Schil van alleen het geel  een onbespoten citroen,
  • Een scheutje kirsch.
  • Een liter Wodka.


Macereer de vogelkers zes weken in wodka in een ruime weckpot met kruidnagel,  pijpje kaneel
en de citroenschil, af en toe schudden, bijvoorbeeld om de dag.
Daarna door een zeef uitzeven en 400 gram suiker erbij plus een scheutje kirsch erdoor.
Dan weer af en toe schudden, bijvoorbeeld om de dag totdat de suiker is opgelost.
Na het klaren bottelen.
Hij wordt met het jaar lekkerder, uiteraard gekoeld drinken.
Deze likeur is eeuwig houdbaar.
Over de schrijver
Tien jaar geleden wist ik, Marin, níks over de natuur en kwam ik er nauwelijks. In de afgelopen tien jaar ben ik een gepassioneerd paardenbloemeter geworden. De natuur met al haar toepassingen heeft me kennis laten maken met een heel ander leven. Sinds zeven jaar ben ik wildplukgids, waarin ik zo'n +1000 mensen kennis heb laten maken met wildplukken. Mijn kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuuropleiding, tweejarige Geneeskrachtige kruidenopleiding, orthomoleculaire voeding opleiding en meerdere cursussen. In april 2020 ben ik begonnen met de Wilde School en er zijn nu al meer dan 2000 cursisten. Dankbaar!

Geef jezelf een online cursus cadeau