Perenflapjes met vlierbessen
10 september 2021 
5 min. leestijd

Perenflapjes met vlierbessen

Perenflapjes met vlierbessen

2 grote peren
3 el vlierbessen (ongeveer 3 trosjes)
1 el water
4 vierkantjes bladerdeeg (koeling of vriezer)
Zoetstof naar smaak (suiker, honing...)

Gebruik je bladerdeeg uit de vriezer, haal dan alvast de nodige plakjes uit zodat ze kunnen ontdooien.

Schil de peren en snij ze in blokjes. Spoel de vlierbessen en rits van de takjes.
Stoof peren en besjes samen met een eetlepel water zacht in een steelpannetje.
Plet tot een grove moes, voeg eventueel wat zoetstof toe en laat even afkoelen.
Verwarm de oven voor op 180°.

Perenflapjes met vlierbessen


Schep op elk vierkantje bladerdeeg een flinke eetlepel perenmoes en vouw dicht zodat je een driehoek krijgt.
Maak de randjes mooi dicht (ga even met de tanden van een vork langs de rand) en maak bovenop elk flapje een kleine inkeping.

Bak 25 min op 180°.
Laat heel even afkoelen voor het opeten, de inhoud is gloeiend heet!
Over de schrijver
Beginnend wildplukker, kookverslaafde, wannabe voedselbosser