arrow_drop_up arrow_drop_down

de Wilde School - online jaarcursus

Herontdek de kracht van wilde voeding 

Oogsten, koken en leven

 in harmonie met het ritme van de natuur en haar seizoenen

Linda en Marin nemen je mee de natuur in

Elk seizoen leer je de planten van dat moment te herkennen, te oogsten en er vooral heerlijke plantaardige gerechten van te maken.  Ook leer je de wilde natuur verwerken in andere producten zoals zalf, tincturen, scrubs en superfood poeders.


Door je op deze manier opnieuw met de natuur te verbinden ervaar je al snel een diep gevoel van verwondering, overvloed en dankbaarheid. De natuur biedt ons zoveel prachtigs, krachtigs en heerlijks, altijd en overal, hoog tijd om dit te herontdekken!

Ontmoet je docenten

Linda

Linda is een vegan chef die bijzondere gerechten maakt bij yoga retraits, op festivals, op Ibiza en nog op vele andere plekken. Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook eetcafe's.


In de afgelopen jaren hebben veel mensen voorgesteld dat ze een kookboek moét maken.

Speciaal voor jullie deelt ze in deze jaarcursus haar nooit eerder gedeelde recepten!


Ook werkt ze aan een superfood supplement, gemaakt van wilde Nederlandse & Europese superfoods. In dit cursusjaar zal ze hier meer over vertellen en je leren hoe je deze zelf kunt maken.


Marin

Marin is sinds vijf jaar wildplukgids, waarin ze zo'n 700 mensen kennis heeft laten maken met de natuur met al haar toepassingen.

Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze ook online mensen wil laten kennismaken met de overvloed om hun heen.


Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuuropleiding, tweejarige Geneeskrachtige kruidenopleiding en meerdere cursussen.


In deze jaarcursus zal ze je meenemen op een wandeling door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, wat de seizoenen voor je kunnen betekenen en hoe je je meer kunt verbinden met de natuur om je heen. 

Door deze cursus

Kun je jezelf en je vrienden verrassen met bijzondere wilde, vegan gerechten

Wilde amandelroomkaas, bloementaart, gevulde teunisbloemen, spicy paardenbloemsoep met nagelkruid en vele anderen.

Leer je verschillende bereidingsmethoden en voedingstypes.

Waaronder: fermenteren, inmaken, drogen, ook zijn veel gerechten suikervrij, glutenvrij en soms raw.

Voel je je veel meer verbonden met de natuur en haar seizoenen

Door wekelijks de natuur in te duiken en deze van dichtbij te zien veranderen en uit te oogsten

Krijg je een grote liefde voor de natuur en wildplukken

Door de enthousiaste verhalen en videos van docenten Linda en Marin en door zelf veel te werken met de natuur

Weet je elk seizoen zo'n 15 nieuwe eetbare planten, struiken en bomen te herkennen

En weet je wat je hiervan kunt oogsten (blad, bloem, vrucht, zaden, wortel), wat het met je gezondheid doet en wat je er van kunt maken in de keuken en voor in de medicijnkast.

Wordt wildplukken een gewoonte, waardoor je elke dag uit de natuur kunt eten

Door een jaar lang elke week de natuur in te duiken wordt wildplukken iets wat in je wekelijkse ritme komt en het langzaamaan een gewoonte wordt, iets waar je niet meer zonder kan.

Zomercursus

€97

13 weken koken en oogsten

Herfstcursus

€97,-
13 weken koken en oogsten

Wintercursus

€97-
13 weken koken en oogsten

Lentecursus

€97,-
13 weken koken en oogsten
€ 388,-
€ 327,-

Jaarcursus - alle seizoenen

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen, zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te 'wandelen' wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte. 

52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.


  • Leren wat je in elk seizoen kunt oogsten
  • Zo'n 52 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen
  • Zo'n 52 bijzondere plantaardige recepten in tekst of video
  • Het zelf maken van verschillende 'medicijnen'
  • Elke week gratis oogsten uit de natuur
  • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen.
  • Community om je wildpluk ervaringen te delen

  • De zomer, herfst, winter en lente met hun overvloedige oogst worden zo je beste vrienden.


    Gegeven door twee enthousiaste docenten die hun passie met liefde aan je overdragen.

    In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €327,-.

    Wat voor recepten komen er in de cursus langs?

    Linda aan het woord:

    “Voor de cursus deel ik -voor het eerst- mijn verzameling verrassende vegan recepten die met -of zonder- wilde ingrediënten kunnen worden gemaakt. In de recepten zullen dan ook vaak verschillende opties worden genoemd zodat je, ook als een plantje bij jou in de buurt niet te vinden is, dit kan vervangen door ofwel een ander wild plantje ofwel door een regulier ingrediënt uit de supermarkt."

    Weten wat de seizoenen je tijdens de cursus te bieden hebben?

    Een kijkje in de seizoenen

    Zomer

    * Wat valt er o.a. in de zomer te oogsten?

    Vruchten, eetbare bloemen en zaden


    Voorbeeldrecepten (deze kunnen nog veranderen) o.a.:
    - Paardebloemwortel iced latte
    - Bloesemijsjes
    - Teunisbloem gevuld met wilde amandelroomkaas
    - Summer rolls met wilde bloemen & watermunt  
    - Drogen van Kruiden en specerijen uit de natuur (nagelkruid wortel, bijvoet en duizendblad) en andere verrassingen


    Maken

    Insectenspray, wierook, verf, hypercalzalf


    Overig

    Download: Eetbare bloemen van de zomer


    Seizoensenergie
    De zomer inzetten in je leven: energie, overvloed, flow

    Ik doe graag mee met de zomercursus


    Herfst

    Wat valt er o.a. in de herfst te oogsten?
    Vruchten, zaden, noten en paddenstoelen.

    Voorbeeldrecepten (deze kunnen nog veranderen) o.a.:
    - “Chocolade” truffels van paardebloemwortel
    - Groene pannenkoekjes met wilde paddestoelen ragout
    - Tamme kastanje & hazelnoot brownie
    - Wilde paddestoel latte
    - Weegbree en brandnetelzaad gomasio 
    en andere verrassingen

    Maken
    Valeriaantinctuur, smeerwortelzalf, leren eikels te verwerken.


    Overig

    Leer eetbare paddenstoelen te herkennen en oogsten

    Seizoensenergie
    Tot rust komen, terugblikken.

    Ik doe graag mee met de herfstcursus


    Winter

    Wat valt er o.a. in de winter te oogsten?
    Wortels, blad en paddenstoelen


    Voorbeeldrecepten (deze kunnen nog veranderen) o.a.:
    - Wilde stampot (met biggenkruid, muur, en geroosterde hazelnoot)
    - Veganistische wilde kruidenboter
    - Onkruidburgers
    - Kerstboom latte
    - Kleurrijke wilde kruidensushi en andere verrassingen


    Maken

    Cichoreikoffie,  klistinctuur, zeep van klimop 


    Overig
    Bomen leren in de winter,  wildpluk lees- en kijkinspiratie voor de donkere dagen


    Seizoensenergie

    Cocoonen, niksen, op laden voor een nieuw jaar


    Ik doe graag mee met de wintercursus


    Lente

    Wat valt er o.a. in de lente te oogsten?
    Jonge plantjes, boomblad, berkensap,  eetbare bloemen

    Voorbeeldrecepten (deze kunnen nog veranderen) o.a.:
    - Wilde bloemknop kappertjes
    - Detox juice
    - Paardenbloem “nuggets”
    - Spicy vegan koolzaad mayo
    - Brandnetel latte en andere verrassingen

    Maken

    Brandneteltinctuur,  heermoes tandpoeder, kleefkruidzalf 


    Overig

    Wat gebeurt er in de lente in de natuur? 

    Lijst van jonge kruiden


    Seizoensenergie
    Ideeën komen langzaam tot ontkiemen.



    Nog leuker, de jaarcursus! Dan leer je koken en oogsten in álle seizoenen

    null

    Hoe ziet de cursus eruit?

    Basiskennis

    Elk seizoen begint met basiskennis, datgene wat je moet weten over wildplukken, duurzaam oogsten en basisrecepten om meteen te kunnen starten in de keuken. 

    Hier vind je ook downloads: bijvoorbeeld een wildplukdagboek en een lijst met kruiden en eetbare bloemen van het seizoen.


    Als reminder voor de nieuwe les krijg je elke week een mailtje.

    Oogsten & Koken

    Kok Linda zal je inspireren en uitdagen met videos en recepten met de wilde oogst van dat moment. 


    De gerechten zullen veganistisch, gezond maar vooral bijzonder en heel lekker zijn! 


    Hier zie je per seizoen voorbeeldrecepten

    Verbinding met de seizoenen

    In de andere week staat de verbinding met het seizoen centraal.


    Door verschillende opdrachten leer je (weer) in verbinding met de natuur en het seizoen  te komen. Ook leer je wat het seizoen met je eigen leven en lichaam doet.

    Community

    Speciaal voor deze cursus is er een community, waar je de andere cursisten kunt leren kennen, recepten kunt uitwisselen, planten kunt determineren en je ervaringen met het seizoen kunt delen.

    Veel gestelde vragen


    - Kan ik de cursus op mijn mobiel doen?
    Dat kan zeker! De cursus is zo gemaakt dat je 'm goed op een telefoon kan doen.  Op de computer kan uiteraard ook.


    - Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

    Op elk moment kun je beginnen. Elke week komt er een nieuwe cursusweek online,  maar diegene die er aan vooraf gingen zijn ook beschikbaar. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in de zomer beginnen. De cursus blijft gewoon toegankelijk, ook na het seizoen of het jaar dat je de cursus doet. 


    Hoe werkt de cursus?

    Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week een les van Linda of Marin voor je klaarstaat. Hier vind je ook de community waar je andere wildplukkers kunt leren kennen.

    - Moet ik er exact een seizoen of jaar over doen?

    Elke week komt een nieuwe lesweek vrij, je kunt de cursus dus niet sneller doen. Zo heb je genoeg tijd om de recepten te maken, de teksten te lezen en de opdrachten te doen.
    Na afloop van de cursus blijft de cursus gewoon openstaan en kun je de cursus altijd weer inzien. 


    - Kun je de cursus ook in het buitenland doen?

    Zeker! Bijna alle planten die besproken worden komen ook in de rest van Europa voor. Zo zijn er bij de basiscursus al cursisten uit België, Zweden, Noorwegen en Frankrijk die meedoen.



    Wil je een jaar lang les van Linda en Marin?

    Ja!