de Wilde School - online jaarcursus

Herontdek de kracht van wilde voeding 

Oogsten, koken en leven

 in harmonie met het ritme van de natuur en haar seizoenen

+450 cursisten
hebben al meegedaan
+80
eetbare planten, vruchten, zaden, 

noten, wortelen en paddenstoelen

+80
plantaardige wilde recepten

Linda en Marin nemen je mee de natuur in

Elk seizoen leer je de planten van dat moment te herkennen, te oogsten en er vooral heerlijke plantaardige én gezonde gerechten van te maken.  Ook leer je de wilde natuur verwerken in andere producten zoals geneeskrachtige zalf, tincturen, scrubs en superfood poeders.


Door je op deze manier opnieuw met de natuur te verbinden ervaar je al snel een diep gevoel van verwondering, overvloed en dankbaarheid. De natuur biedt ons zoveel prachtigs, krachtigs en heerlijks, altijd en overal. Hoog tijd om dit te herontdekken!

Ontmoet je docenten

Linda

Linda is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken.


Sinds een jaar of zeven is zij gegrepen door de kracht van wilde voeding, heeft ze dit mogen bestuderen en zelf mogen ervaren. Totdat zij hier zó vol van was dat ze haar kennis en ervaring begon te delen.


Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven. Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook inspirerende (wilde) eetcafe's, workshops en retraites over het herontdekken van de kracht van wilde voeding en natuurlijke intuïtie. 


In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.

Marin

Marin is sinds zes jaar wildplukgids, waarin ze zo'n 800 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.

Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al zo'n 1200 cursisten laat kennismaken met de overvloed om hen heen.


Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, De Permacultuur Opleiding, een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen. 


Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Een grote moestuin en een voorraadkast vol potjes met saus, gedroogd fruit en soep.

Maar ook het zelf maken van thee, tincturen, deodorant en bijvoorbeeld schoenen. 


In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen.  Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.

Door deze cursus

Kun je jezelf en je vrienden verrassen met bijzondere wilde, vegan gerechten

Wilde amandelroomkaas, bloementaart, gevulde teunisbloemen, spicy paardenbloemsoep met nagelkruid en vele andere.

Leer je verschillende bereidingsmethoden en voedingstypes

Waaronder: fermenteren, inmaken, drogen. Ook zijn de meeste gerechten suikervrij, glutenvrij en soms raw.

Voel je je veel meer verbonden met de natuur en haar seizoenen

Door wekelijks de natuur in te duiken en deze van dichtbij te zien veranderen en uit te oogsten.

Krijg je een grote liefde voor de natuur en wildplukken

Door de enthousiaste verhalen en video's van docenten Linda en Marin en door zelf veel te werken met de natuur.

Weet je elk seizoen zo'n 20 nieuwe eetbare planten, struiken en bomen te herkennen

En weet je wat je hiervan kunt oogsten (blad, bloem, vrucht, zaden, wortel), wat het met je gezondheid doet en wat je ervan kunt maken in de keuken en voor in de medicijnkast.

Wordt wildplukken een gewoonte, waardoor je elke dag uit de natuur kunt eten

Door een jaar lang elke week de natuur in te duiken wordt wildplukken iets wat in je wekelijkse ritme komt en het langzaamaan een gewoonte wordt; iets waar je niet meer zonder kunt.

Start binnenkort: de Wintercursus

Tijdens deze wintercursus maak je kennis met de krachtige kruiden, paddenstoelen en wortels van de winter.
Hoe je ze kunt herkennen, respectvol kunt oogsten en verwerken. Daarnaast ontdek je hoe je deze in je dagelijkse leven kunt verweven doormiddel van de vele verassende -vegan- recepten die de wintercursus rijk is.

Je kunt je nu al opgeven, de cursus start 21 december.

Zomercursus

€97,-

13 weken koken en oogsten

De aanmeldingen openen in 2022

Herfstcursus

€97,-
13 weken koken en oogsten

De aanmeldingen openen in 2022

Start binnenkort

Wintercursus

€97,-
13 weken koken en oogsten

Start cursus 21 december 2021


 Je kunt je nu al wel opgeven. 

Lentecursus

€97,-
13 weken koken en oogsten

Start cursus 20 maart 2022


 Je kunt je nu al wel opgeven. 

De cursisten over de cursus

Mrs. Bleeker
Ik ben super blij met de Wilde School! Zo mooi hoe het mijn wereld verrijkt heeft!
I. Joel

Ik vind de cursus zoooooo enorm leuk. Bijna elke dag loop ik met mijn neus langs de grond te speuren. Het is gewoon verslavend. 

Mijn welgemeende complimenten!

M. Rietveld
Ik leer zo veel!! Love it!

Weten wat de seizoenen je tijdens de cursus te bieden hebben?

Een kijkje in de seizoenen

Zomer

Wat valt er o.a. in de zomer te oogsten?

Vruchten, eetbare bloemen en zaden


Recepten o.a.:
- Paardebloemwortel iced latte
- Bloesemijsjes
- Teunisbloem gevuld met wilde amandelroomkaas
- Summer rolls met wilde bloemen & watermunt  
- Drogen van Kruiden en specerijen uit de natuur (nagelkruid wortel, bijvoet en duizendblad) en andere verrassingen


Maken

Insectenspray, smudge, verf, hypercalzalf


Overig

Download: Eetbare bloemen van de zomer


Seizoensenergie
De zomer inzetten in je leven: energie, overvloed, flow

Herfst

Wat valt er o.a. in de herfst te oogsten?
Vruchten, zaden, noten en paddenstoelen.

Recepten o.a.:
- 'Chocolade'-truffels van paardenbloemwortel
- Groene pannenkoekjes met wilde paddenstoelen ragout
- Tamme kastanje & hazelnoot-brownie
- Rozenbottel brandnetelzaad za’atar

Maken
Paardenbloemworteltinctuur, verven met planten, leren eikels te verwerken.


Overig

Leer eetbare paddenstoelen te herkennen en oogsten

Seizoensenergie
Tot rust komen, terugblikken.

Winter

Wat valt er o.a. in de winter te oogsten?
Wortels, blad en paddenstoelen


Recepten o.a.:
- Wilde stampot (met biggenkruid, muur, en geroosterde hazelnoot)
- Veganistische wilde kruidenboter
- Onkruidburgers
- Kerstboom latte
- Kleurrijke wilde kruidensushi en andere verrassingen


Maken

Cichoreikoffie,  klistinctuur, zeep van klimop 


Overig
Bomen leren in de winter,  wildpluk lees- en kijkinspiratie voor de donkere dagen


Seizoensenergie

Cocoonen, niksen, op laden voor een nieuw jaar


Ik doe graag mee met de wintercursus


Lente

Wat valt er o.a. in de lente te oogsten?
Jonge plantjes, boomblad, berkensap,  eetbare bloemen

Recepten o.a.:
- Wilde bloemknop kappertjes
- Detox juice
- Paardenbloem “nuggets”
- Spicy vegan koolzaad mayo
- Brandnetel latte en andere verrassingen

Maken

Brandneteltinctuur,  heermoes tandpoeder, kleefkruidzalf 


Overig

Wat gebeurt er in de lente in de natuur? 

Lijst van jonge kruiden


Seizoensenergie
Ideeën komen langzaam tot ontkiemen



€ 388,-
€ 327,-

Jaarcursus - alle seizoenen

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te 'wandelen' wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte. 

52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.


  • Leren wat je in elk seizoen kunt oogsten
  • Zo'n 80 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen
  • Zo'n 80 bijzondere plantaardige recepten in tekst of video
  • Het zelf maken van verschillende 'medicijnen'
  • Elke week gratis oogsten uit de natuur
  • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen
  • Community om je wildpluk ervaringen te delen
  • Elk jaar nieuwe informatie, foto's en video's. Zodat de cursus blijft vernieuwen

  • De zomer, herfst, winter en lente met hun overvloedige oogst worden zo je beste vrienden.

    Voor de seizoenscursussen zijn er sluitingsdata. De jaarcursus kun je op elk moment beginnen. 


    In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €327,-.

    Ook kun je in 3 of 6 termijnen betalen.

    Hoe ziet de cursus eruit?

    Basiskennis

    Elk seizoen begint met basiskennis, datgene wat je moet weten over wildplukken, duurzaam oogsten en basisrecepten om meteen te kunnen starten in de keuken. 

    Hier vind je ook downloads: bijvoorbeeld een wildplukdagboek en een lijst met kruiden en eetbare bloemen van het seizoen.


    Als reminder voor de nieuwe les krijg je elke week een mailtje.

    Oogsten & Koken

    Kok Linda zal je inspireren en uitdagen met recepten met de wilde oogst van dat moment. 


    De gerechten zullen veganistisch, gezond maar vooral bijzonder en heel lekker zijn! 


    Hier zie je per seizoen voorbeeldrecepten

    Verbinding met de seizoenen

    In de andere week staat de verbinding met het seizoen centraal. Je leert welke planten je op dat moment kunt oogsten.


    Ook zijn er verschillende opdrachten om je te verbinden met de natuur en het seizoen.

    Community

    Speciaal voor deze cursus is er een community, waar je de andere cursisten kunt leren kennen, recepten kunt uitwisselen, planten kunt determineren en je ervaringen met het seizoen kunt delen.

    Linda aan het woord:

    “Voor de cursus deel ik -voor het eerst- mijn verzameling verrassende vegan gezonde recepten die met -of zonder- wilde ingrediënten kunnen worden gemaakt. In de recepten zullen dan ook vaak verschillende opties worden genoemd zodat je, ook als een plantje bij jou in de buurt niet te vinden is, dit kan vervangen door ofwel een ander wild plantje ofwel door een regulier ingrediënt uit de supermarkt."

    Wil je een jaar lang les van Linda en Marin?

    Ja!

    FAQ - Seizoenscursus

    Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

    Op elk moment kun je beginnen. Elke week komt er een nieuwe cursusweek online, maar diegene die er aan vooraf gingen zijn ook beschikbaar. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus blijft gewoon toegankelijk, ook na het seizoen of het jaar dat je de cursus doet. Je kunt de cursus daardoor ook nog jaren later opnieuw volgen.

    Hoe werkt de cursus?

    Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto's, een quiz en af en toe video.
    Hier vind je ook de community waar je andere wildplukkers kunt leren kennen. Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.

    Kan ik ook in termijnen betalen?

    Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie in beeld. Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen.

    Moet ik er exact een seizoen of jaar over doen?

    Elke week komt een nieuwe lesweek vrij, je kunt de cursus dus niet sneller doen. Zo heb je genoeg tijd om de recepten te maken, de teksten te lezen en de opdrachten te doen. Als je halverwege instroomt staan de weken die al geweest zijn al voor je klaar om te bekijken.

    Na afloop van de cursus blijft de cursus gewoon openstaan en kun je de cursus altijd weer inzien, ook een paar jaar later dus.

    Ik heb voeding-intoleranties, is de cursus dan wel geschikt voor me?

    Zeker! Alle recepten zijn glutenvrij, 99% suikervrij en sowieso plantaardig.
    Er wordt dus niet gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder.
    Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.

    Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!

    Kun je de cursus ook in het buitenland doen?

    Zeker! Bijna alle planten die besproken worden komen ook in de rest van Europa voor. Zo zijn er bij de basiscursus al cursisten uit België, Zweden, Noorwegen en Frankrijk die meedoen.

    Wat is het verschil tussen de seizoens/jaarcursus en de wildplukcursus?

    De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.

    De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.

    De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.

    Kan ik de cursus op mijn mobiel doen?

    Dat kan zeker! De cursus is zo gemaakt dat je 'm goed op een telefoon kan doen.
    Op de computer kan uiteraard ook.

    Kan ik de cursus cadeau doen, hoe werkt dat?

    Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
    Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en mij een mailtje stuurt

    met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan kan ik een account voor hem/haar aanmaken.

    Ik kan deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.

    Heb je nog een vraag over de cursus?

    Stuur een mailtje naar info@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.

    arrow_drop_up arrow_drop_down