noten, wortelen en paddenstoelen
Linda en Marin nemen je mee de natuur in
Door je op deze manier opnieuw met de natuur te verbinden ervaar je al snel een diep gevoel van verwondering, overvloed en dankbaarheid. De natuur biedt ons zoveel prachtigs, krachtigs en heerlijks, altijd en overal. Hoog tijd om dit te herontdekken!
Ontmoet je docenten
Marin is sinds zes jaar wildplukgids, waarin ze zo'n 800 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.
Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al zo'n 1200 cursisten laat kennismaken met de overvloed om hen heen.
Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, De Permacultuur Opleiding, een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen.
Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Een grote moestuin en een voorraadkast vol potjes met saus, gedroogd fruit en soep.
Maar ook het zelf maken van thee, tincturen, deodorant en bijvoorbeeld schoenen.
In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.
Door deze cursus
Leer je verschillende bereidingsmethoden en voedingstypes
Waaronder: fermenteren, inmaken, drogen. Ook zijn de meeste gerechten suikervrij, glutenvrij en soms raw.
Voel je je veel meer verbonden met de natuur en haar seizoenen
Door wekelijks de natuur in te duiken en deze van dichtbij te zien veranderen en uit te oogsten.
Krijg je een grote liefde voor de natuur en wildplukken
Door de enthousiaste verhalen en video's van docenten Linda en Marin en door zelf veel te werken met de natuur.
Weet je elk seizoen zo'n 20 nieuwe eetbare planten, struiken en bomen te herkennen
Doe je mee met de Lentecursus?
Tijdens deze lentecursus maak je kennis met de krachtige jonge planten en bijzondere andere wilde voorjaarsproducten.
Hoe je ze kunt herkennen, respectvol kunt oogsten en verwerken. Daarnaast ontdek je hoe je deze in je dagelijkse leven kunt verweven doormiddel van de vele verassende -vegan- recepten die de lentecursus rijk is.
13 weken koken en oogsten
Doe je mee?
Doe je mee?
Ik vind de cursus zoooooo enorm leuk. Bijna elke dag loop ik met mijn neus langs de grond te speuren. Het is gewoon verslavend.
Mijn welgemeende complimenten!
We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te 'wandelen' wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte.
52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.
De zomer, herfst, winter en lente met hun overvloedige oogst worden zo je beste vrienden.
In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €327,-.
Ook kun je in 3 of 6 termijnen betalen.
Sluit je je aan bij de +800 cursisten?
“Voor de cursus deel ik -voor het eerst- mijn verzameling verrassende vegan gezonde recepten die met -of zonder- wilde ingrediënten kunnen worden gemaakt.In de recepten zullen dan ook vaak verschillende opties worden genoemd zodat je, ook als een plantje bij jou in de buurt niet te vinden is, dit kan vervangen door ofwel een ander wild plantje ofwel door een regulier ingrediënt uit de supermarkt."
Op elk moment kun je beginnen. Elke week komt er een nieuwe cursusweek online, maar diegene die er aan vooraf gingen zijn ook beschikbaar. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus blijft gewoon toegankelijk, ook na het seizoen of het jaar dat je de cursus doet. Je kunt de cursus daardoor ook nog jaren later opnieuw volgen.
Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto's, een quiz en af en toe video.
Hier vind je ook de community waar je andere wildplukkers kunt leren kennen. Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.
Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie in beeld. Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen.
Elke week komt een nieuwe lesweek vrij, je kunt de cursus dus niet sneller doen. Zo heb je genoeg tijd om de recepten te maken, de teksten te lezen en de opdrachten te doen. Als je halverwege instroomt staan de weken die al geweest zijn al voor je klaar om te bekijken.
Na afloop van de cursus blijft de cursus gewoon openstaan en kun je de cursus altijd weer inzien, ook een paar jaar later dus.
Zeker! Alle recepten zijn glutenvrij, 99% suikervrij en sowieso plantaardig.
Er wordt dus niet gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder.
Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.
Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!
Zeker! Bijna alle planten die besproken worden komen ook in de rest van Europa voor. Zo zijn er bij de basiscursus al cursisten uit België, Zweden, Noorwegen en Frankrijk die meedoen.
De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.
De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.
De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.
Dat kan zeker! De cursus is zo gemaakt dat je 'm goed op een telefoon kan doen.
Op de computer kan uiteraard ook.
Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en mij een mailtje stuurt
met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan kan ik een account voor hem/haar aanmaken.
Ik kan deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.
Stuur een mailtje naar info@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.