Video Aspect Ratio: 9:4

 Jaarcursus Wildplukken

+800 cursisten

zijn jou voorgegaan

+80

eetbare wilde planten, vruchten, zaden, 

noten, kruiden, wortelen en paddenstoelen

+80

wilde geneeskrachtige plantaardige restaurant-waardige recepten

Voel de kracht van de Seizoenen met Linda en Marin

‘’Leven met de seizoenen.’’ Hoogstwaarschijnlijk vind deze uitspraak zijn oorsprong nog van voor de industrieën. Toen onze voorvaderen – die de vruchten van de seizoenen op hun duimpje wisten te herkennen – lokale planten en kruiden zagen als een essentiële voedingsbron. Het is pas sinds de komst van supermarkten dat we ze zijn gaan zien als onkruid. Wij weten inmiddels dat het wildkruid of eerder superkruid is!


De seizoenen geven ons namelijk precies die nutriënten; voeding en bouwstoffen die we nodig hebben om het jaar in optimale gezondheid door te komen. Voedingstoffen die ontbreken in producten zoals we die kennen van de supermarkt. Vaak is het zelfs zo – dat wat in jouw omgeving groeit – precies is wat jij nodig hebt. Dan wordt de magie van de natuur pas echt zichtbaar. En wanneer we dat gaan ervaren, gaan we niet alleen ván de seizoenen leven, maar vooral mét de seizoenen. Ieder seizoen biedt (genees)krachtige wilde planten en kruiden en in de jaarcursus ga je ze leren herkennen, oogsten en verwerken in heerlijke gezonde creatieve gerechten. Daarnaast leer je wilde planten verwerken in geneeskrachtige extracten, tincturen, supplementen, poeders, zalf en scrubs.


Deze cursus stelt je in staat je eigen wilde maaltijden te bereiden, schoonmaak- en schoonheidsmiddelen te maken en bovendien je eigen medicijnvoorraad samen te stellen. Door op zo’n directe manier samen te werken en te verbinden met de natuur, ervaar je al snel een diep gevoel van verwondering, overvloed en vooral dankbaarheid. En volgens ons is het hoogtijd dat we deze rijkdom herontdekken!

Meet your Teachers!

Meet your Teachers!

lina-schaap-jaarcursus-wildplukken

Linda

Linda Schaap is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken.


Sinds een jaar of zeven is zij gegrepen door de kracht van wilde voeding, heeft ze dit mogen bestuderen en zelf mogen ervaren. Totdat zij hier zó vol van was dat ze haar kennis en ervaring begon te delen.


Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven.Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook inspirerende (wilde) eetcafe's, workshops en retraites over het herontdekken van de kracht van wilde voeding en natuurlijke intuïtie. 


In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.

wildplukgids-offgrid-zelfvoorzienend

Marin

Marin Leus is sinds zeven jaar wildplukgids, waarin ze zo'n 1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.

Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al meer dan 1500 cursisten laat kennismaken met de overvloed om hen heen.


Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuur opleiding, een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen. 


Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Inmiddels beheert ze samen met haar vriend en (schoon)ouders een voedselbos met een natuur-inclusieve moestuin en heeft ze een voorraadkast vol potjes met sausen, gedroogd fruit en soep. Maar ook het zelf maken van thee, tincturen, deodorant en bijvoorbeeld schoenen. 


In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen.  Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.

Wat ga ik leren in de Jaarcursus Wildplukken?

Wilde gerechten: Tijdens de seizoenscursus leer je koken met de seizoenen. Je leert de meest bijzondere eenvoudige en creatieve veganistische gerechten bereiden met wildkruid. Verras je familie en/of vrienden.

•  Wilde amandelroomkaas, bloementaart, gevulde teunisbloemen, spicy paardenbloemsoep met nagelkruid en vele andere!
wildplukken-wilde-planten-kruiden

Zelfvoorzienend leven: Los van de restaurant waardige wilde vegan recepten van chef Linda, leer je verschillende voedingstypen, conservering & bereidingsmethoden toe te passen die je voorbereiden op een zelfvoorzienend leven en je gezondheid ondersteunen!

Leer onder andere: fermenteren, inmaken, drogen. Ook zijn de meeste gerechten suikervrij en glutenvrij.

Levensstijl-verbonden

Verbondenheid: Wild-plukken, wild-creëren en wild-eten van en met de seizoenen zorgt ervoor dat je heel direct verbonden bent met de natuur en haar seizoenen. Ervaar hoe de levende natuur in harmonie samenwerkt om één enkel doel te bereiken, vitaliteit en groei!

De natuur wil dat jij floreert! Door wekelijks de natuur in te duiken - te zien, aan te raken en te proeven - verandert jouw relatie met de natuur.

Duurzaam-wildplukken

Levenswijze: Veel cursisten raken in de ban van het wildplukken en dan vooral het gevoel van zelfstandigheid, vrijheid en gemoedsrust dat het je geeft. Voor je het weet wordt Wildplukken een onmisbaar onderdeel van je leven.

Door de enthousiaste verhalen en video's van docenten Linda en Marin en door zelf veel te werken met de natuur.

overvloed-rijkdom-wilde-voeding

Oerkennis: Leer elk seizoen ruim 20 nieuwe eetbare planten, struiken en bomen te herkennen. Na de cursus weet je; bewust jouw unieke gezondheid te ondersteunen, jezelf te voeden, mooie objecten te creëren en jezelf en anderen te genezen!

Leer wat je kunt oogsten (blad, bloem, vrucht, zaden, wortel), wat het met je gezondheid doet en wat je ervan kunt maken in de keuken en voor in huis of in je persoonlijke medicijnkast.
wilde-school-community

Community: Langzaam maar zeker maak je kennis met de wildpluk-community die via onze (social) kanalen en events inspirerende informatie uitwisselen. Ervaar hoe creatief, vrijgevig en (com)passievol de wilde school community is!

Een harmonieus en diverse (leef)gemeenschap is het fundament van een gezond, rijk en overvloedig ecosysteem. Dankzij de rijkdom aan verschillen, van; creatieve input, leven en -zienswijzen leert, groeit en floreert de gemeenschap tot vandaag de dag. En daar mogen we elke dag weer dankbaar voor zijn.



''If we eat the wild, it begins to work

inside us, altering us, changing us.

A wild light begins to gleam in our eyes.

Once we have tasted this wildness,

we begin to hunger for a food long denied us.

And the more we eat of it,

the more we will awaken.''


''If we eat the wild, it begins to work inside us, altering us, changing us.

A wild light begins to gleam in our eyes. Once we have tasted this wildness,

we begin to hunger for a food long denied us.

And the more we eat of it, the more we will awaken.''

veganistisch-wild-koken-gezond-eten
€ 388,-
€ 327,-

Jaarcursus Wildplukken - Alle Seizoenen

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te 'wandelen' wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte. 

52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.


  • Leren wat je in elk seizoen kunt oogsten
  • Zo'n 80 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen
  • Zo'n 80 bijzondere plantaardige recepten in tekst of video
  • Het zelf maken van verschillende 'medicijnen'
  • Elke week gratis oogsten uit de natuur
  • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen
  • Community om je wildpluk ervaringen te delen
  • Elk jaar nieuwe informatie, foto's en video's. Zodat de cursus blijft vernieuwen

  • De zomer, herfst, winter en lente met hun overvloedige oogst worden zo je beste vrienden.


    In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €327,-.


    Ook kun je in 3 of 6 termijnen betalen.


    Sluit je je aan bij de +800 cursisten?

    Weten wat ieder Seizoen je te bieden heeft?

    Weten wat ieder Seizoen je te bieden heeft?

    Zomer

    Wat valt er o.a. in de zomer te oogsten?

    Vruchten, eetbare bloemen en zaden


    Recepten o.a.:
    - Paardebloemwortel iced latte
    - Bloesemijsjes
    - Teunisbloem gevuld met wilde amandelroomkaas
    - Summer rolls met wilde bloemen & watermunt  
    - Drogen van Kruiden en specerijen uit de natuur (nagelkruid wortel, bijvoet en duizendblad) en andere verrassingen


    Maken

    Insectenspray, smudge, verf, hypercalzalf


    Overig

    Download: Eetbare bloemen van de zomer


    Seizoensenergie
    De zomer inzetten in je leven: energie, overvloed, flow

    Herfst

    Wat valt er o.a. in de herfst te oogsten?
    Vruchten, zaden, noten en paddenstoelen.

    Recepten o.a.:
    - 'Chocolade'-truffels van paardenbloemwortel
    - Groene pannenkoekjes met wilde paddenstoelen ragout
    - Tamme kastanje & hazelnoot-brownie
    - Rozenbottel brandnetelzaad za’atar

    Maken
    Paardenbloemworteltinctuur, verven met planten, leren eikels te verwerken.


    Overig

    Leer eetbare paddenstoelen te herkennen, oogsten en bereiden

    Seizoensenergie
    Vertragen, tot rust komen, terugblikken, integreren en herstellen.

    Winter

    Wat valt er o.a. in de winter te oogsten?
    Wortels, blad en paddenstoelen


    Recepten o.a.:
    - Wilde stampot (met biggenkruid, muur, en geroosterde hazelnoot)
    - Veganistische wilde kruidenboter
    - Onkruidburgers
    - Kerstboom latte
    - Kleurrijke wilde kruidensushi en andere verrassingen


    Maken

    Smeerwortelzalf, zeep van klimop, japanse duizendknoop & brandnetel tinctuur


    Seizoensenergie

    Cocoonen, niksen, contemplatie, op laden voor een nieuw jaar


    overvloed-rijkdom-wilde-voeding

    Lente

    Wat valt er o.a. in de lente te oogsten?
    Jonge plantjes, boomblad, berkensap,  eetbare bloemen

    Recepten o.a.:
    - Wilde bloemknop kappertjes
    - Detox juice
    - Paardenbloem “nuggets”
    - Spicy vegan koolzaad mayo
    - Brandnetel latte en andere verrassingen

    Maken

    Japanse duizendknooptinctuur, sparren hoestsiroop, kleefkruidzalf 


    Overig

    Wat gebeurt er in de lente in de natuur? 

    Lijst van jonge kruiden


    Seizoensenergie
    Ideeën komen langzaam tot ontkiemen





    Linda aan het woord:





    Linda aan het woord:



    ''In de Jaarcursus deel ik - voor het eerst - de (wilde) veganistische recepten die ik met veel plezier - het afgelopen 7 jaar - heb mogen bereiden voor mensen. Gerechten die met of zonder wilde ingrediënten kunnen worden gemaakt; In de lessen zullen dan ook vaak alternatieven worden genoemd zodat je, ook als een plantje bij jou in de buurt niet te vinden is, dit gemakkelijk kan vervangen door ofwel een ander wild plantje ofwel door een regulier ingrediënt. Het zijn maaltijden en bereidingen die me echt hebben laten kennis maken met de seizoenen en sterk hebben bijgedragen aan mijn algehele gezondheid. En dat wens ik ook voor jou!"

    Eerst leren van dit seizoen? Dat kan; in de Zomercursus!

    Tijdens deze zomercursus maak je kennis met een overvloed aan krachtige jonge planten en kruiden en andere bijzondere wilde voorjaarsmaterialen. Je gaat leren hoe je ze kunt herkennen, respectvol kunt oogsten en verwerken. Daarnaast ontdek je hoe je deze waardevolle ingrediënten in het dagelijkse kunt inzetten, o.a. doormiddel van de vele verassende -veganistische- gerechten die de zomercursus rijk is.

    Verbinden-met-seizoenen

    De cursisten over de cursus!

    Mrs. Bleeker
    Ik ben super blij met de Wilde School! Zo mooi hoe het mijn wereld verrijkt heeft!
    I. Joel

    Ik vind de cursus zoooooo enorm leuk. Bijna elke dag loop ik met mijn neus langs de grond te speuren. Het is gewoon verslavend. Mijn welgemeende complimenten!

    M. Rietveld
    Ik leer zo veel!! Love it!

    De cursisten over de cursus!

    Mrs. Bleeker
    Ik ben super blij met de Wilde School! Zo mooi hoe het mijn wereld verrijkt heeft!
    I. Joel

    Ik vind de cursus zoooooo enorm leuk. Bijna elke dag loop ik met mijn neus langs de grond te speuren. Het is gewoon verslavend. Mijn welgemeende complimenten!

    M. Rietveld
    Ik leer zo veel!! Love it!

    FAQ - Seizoenscursus

    Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

    Op elk moment kun je beginnen. Elke week komt er een nieuwe cursusweek online, maar diegene die er aan vooraf gingen zijn ook beschikbaar. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus blijft gewoon toegankelijk, ook na het seizoen of het jaar dat je de cursus doet. Je kunt de cursus daardoor ook nog jaren later opnieuw volgen.

    Hoe werkt de cursus?

    Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto's, een quiz en af en toe video.
    Hier vind je ook de community waar je andere wildplukkers kunt leren kennen. Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.

    Kan ik ook in termijnen betalen?

    Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie in beeld. Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen.

    Moet ik er exact een seizoen of jaar over doen?

    Elke week komt een nieuwe lesweek vrij, je kunt de cursus dus niet sneller doen. Zo heb je genoeg tijd om de recepten te maken, de teksten te lezen en de opdrachten te doen. Als je halverwege instroomt staan de weken die al geweest zijn al voor je klaar om te bekijken.

    Na afloop van de cursus blijft de cursus gewoon openstaan en kun je de cursus altijd weer inzien, ook een paar jaar later dus.

    Ik heb voeding-intoleranties, is de cursus dan wel geschikt voor me?

    Zeker! Alle recepten zijn glutenvrij, 99% suikervrij en sowieso plantaardig.
    Er wordt dus niet gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder.
    Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.

    Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!

    Kun je de cursus ook in het buitenland doen?

    Zeker! Bijna alle planten die besproken worden komen ook in de rest van Europa voor. Zo zijn er bij de basiscursus al cursisten uit België, Zweden, Noorwegen en Frankrijk die meedoen.

    Wat is het verschil tussen de seizoens/jaarcursus en de wildplukcursus?

    De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.

    De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.

    De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.

    Kan ik de cursus op mijn mobiel doen?

    Dat kan zeker! De cursus is zo gemaakt dat je 'm goed op een telefoon kan doen.
    Op de computer kan uiteraard ook.

    Kan ik de cursus cadeau doen, hoe werkt dat?

    Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
    Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en mij een mailtje stuurt

    met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan kan ik een account voor hem/haar aanmaken.

    Ik kan deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.

    Heb je nog een vraag over de cursus?

    Stuur een mailtje naar info@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.