< 20 eetbare wilde planten
doen mee aan de Lentecursus
door vegan kok Linda
De Lente is een les in overvloed! Wanneer je met je Oer-ogen naar de lente kijkt , zie je een rijkdom aan eetbare wilde planten en kruiden die naast hun verassende smaak ook boordevol heilzame voedingstoffen zitten. In de Lente Kruidencursus leer je eetbare planten en kruiden herkennen, respectvol oogsten en verwerken in heerlijke gerechten, kleurrijk samengesteld door Vegan Kok Linda Schaap. Word je opnieuw bewust van het karakter van de seizoenen door samen te leven met de natuur. Ontdek hoe je wilde planten en kruiden in kunt zetten om je algehele gezondheid te ondersteunen. Leer plantextracten, infusies en tincturen maken van wilde kruiden. Voorzie jezelf van je eigen verzorgingsproducten, zoals geneeskrachtige zalf of ontspannende balsem en nog veel meer.
Meet your Teachers!
“Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!"
In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Speciaal voor jullie deelt ze in deze jaarcursus haar 'geheime' recepten!
Marin is sinds vijf jaar wildplukgids, waarin ze zo'n 1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.
Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze ook online mensen wil laten kennismaken met de overvloed om hun heen.
Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuuropleiding, tweejarige Geneeskrachtige kruidenopleiding en meerdere cursussen.
In deze jaarcursus zal ze je meenemen op een wandeling door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, wat de seizoenen voor je kunnen betekenen en hoe je je meer kunt verbinden met de natuur om je heen.
het zonlicht gebaard ons naar haar toe te bewegen
de planten uit onze omgeving zitten boordevol levensenergie
ze reinigen ons diep en vullen onze tekorten aan
alsof te weten; dat ook wij willen bloeien!''
het zonlicht gebaard ons naar haar toe te bewegen
de planten uit onze omgeving zitten boordevol levensenergie
ze reinigen ons diep en vullen onze tekorten aan
alsof te weten; dat ook wij willen bloeien!''
• Daslook
• Het aftappen van een Berk
• Boombladeren eten
• Wilde Voorjaarskruiden
• Japanse Duizendknoop
• Eetbare Lente Paddenstoelen
• Spar- & Dennennaalden
• Vlierbloesem
• Magnolia bloemen
• Eetbare bloemen
• Lisdodde scheuten
• Wilde Bloemknop kappertjes
• Detox Juice
• Paardenbloem “Nuggets”
• Spicy Vegan Koolzaad Mayo
• Brandnetel Latte
• Glutenvrije Cake met Magnolia creme
• Vegan Paardenbloemhoning
• Diep voedende en Reinigende Wilde kruiden infusies
Ik vind de cursus zoooooo enorm leuk. Bijna elke dag loop ik met mijn neus langs de grond te speuren. Het is gewoon verslavend.
Mijn welgemeende complimenten!
We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen, zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te 'wandelen' wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte.
52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.
De zomer, herfst, winter en lente met hun overvloedige oogst worden zo je beste vrienden.
Voor de seizoenscursussen zijn er sluitingsdata, de jaarcursus kun je op elk moment beginnen.
Gegeven door twee enthousiaste docenten die hun passie met liefde aan je overdragen.
In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €327,-.
“Voor de cursus deel ik -voor het eerst- mijn verzameling verrassende gezonde veganistische recepten die met -of zonder- wilde ingrediënten kunnen worden gemaakt. In de recepten zullen dan ook vaak verschillende opties worden genoemd zodat je - ook als een plantje bij jou in de buurt niet te vinden is - dit kan vervangen door ofwel een ander wild plantje ofwel door een regulier ingrediënt uit de supermarkt''