Kruidencursus - Herfst

Herontdek de kracht van wilde voeding

Ik doe mee 
Video Aspect Ratio: 9:4

Kruidencursus - Herfst

Herontdek de kracht van wilde voeding

+ 200 cursisten

doen al mee aan de Herfstcursus

+ 20 eetbare planten en + 20 recepten

ontdek je in deze cursus
+ 60 lessen

door docenten Linda en Marin

Dé cursus om de kracht van wilde voeding te (her)ontdekken 

Tijdens deze herfstcursus maak je kennis met de krachtige kruiden, noten, vruchten en zaden van de herfst
Hoe je ze kunt herkennen, respectvol kunt oogsten en verwerken. Daarnaast ontdek je hoe je deze in je dagelijkse leven kunt verweven doormiddel van de vele verassende -vegan- recepten die de herfstcursus rijk is.

De herfst

Met haar prachtige kleuren, geuren en smaken, het seizoen van de overvloed.
Een overvloed aan noten, zaden, vruchten, paddenstoelen en kruiden.

Een tijd waarin de dagen guurder, natter, donkerder en korter worden. Een tijd waarin we soms liever lekker comfy binnen zijn maar wanneer we toch naar buiten gaan een prachtig landschap aantreffen, vol prachtige en krachtige wilde ingrediënten.


Deze cursus helpt je gezond, met frisse inspiratie en wind en regen in je haren, de herfst door. Na een oogst op een gure herfstdag een voedzame maaltijd bereiden met krachtige wilde ingrediënten voelt als pure natuurlijke rijkdom. Samen zijn we dankbaar voor de natuur en haar schatten, elk seizoen weer.

Ontmoet je docenten

Linda

Linda is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken.


Ze deelt haar ervaringen door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven. Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook inspirerende (wilde) eetcafe's en vanaf voorjaar 2021 workshops en retraites over het herontdekken van de kracht van wilde voeding en natuurlijke intuïtie.

Marin

Marin is sinds zeven jaar wildplukgids, waarin ze zo'n +1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.

Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al zo'n 1200 cursisten laat kennismaken met de overvloed om hun heen.


Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuuropleiding, tweejarige Geneeskrachtige kruidenopleiding en meerdere cursussen. 


In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen.  Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.

€97,-

Herfstcursus

  • Leer in zo'n 60 lessen wat je in de herfst kunt oogsten
  • Meer dan 20 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen en zo'n 20 bijzondere plantaardige recepten maken
  • Het maken van paardenkastanje zeep, wilde vitamine C pillen en paardenbloemwortel tinctuur
  • Elke week gratis oogsten uit de natuur
  • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen
  • Community om je wildpluk ervaringen te delen

De planten die je gaat o.a. ontdekken

- Brandnetels + zaden

- Weegbree zaden

- Paardenbloemwortel

- Teunisbloemwortel

- Rozenbottels

- Hazelnoten

- Tamme kastanjes

- Paardenkastanje
- Eikeltjes

- Meer dan 10 soorten wilde kruiden 

- Valeriaanwortel

- Nagelkruidwortel

- Sparrennaalden

- Paddenstoelen: boleten, sponszwam, grote parasolzwam, judasoor, chaga, elfenbankjes

De gerechten en producten die je o.a. gaat maken

- Weegbree 'ei'

- Paardenbloemwortel bonbons

- Verwarmende wilde smoothie

- Teunisbloemwortel fermenteren

- Rozenbottel fruitleer

- Rozenbottelpoeder

- Za'atar met rozenbottel en brandnetelzaad

- 'Nutella' van paardenbloemwortel & wilde hazelnoten

- Tamme kastanje pompoen brownies met geroosterde hazelnoten

- Tamme kastanje crème bonbons

- Tamme kastanje spread

- Eikeltjes bonbons

- Wilde paddenstoelen risotto met eikeltjes parmezaan

- Wilde paddenstoelen chips

- Kerstboomkoekjes

- Sparren limonade 

- Wilde chocolade herfsttaart


Producten

- Paardenkastanje zeep

- Verven met herfstplanten

- Paardenbloemwortel tinctuur

- Wilde vitamine C pillen


Wat valt er te oogsten en te maken in de herfst?

Wat valt er te oogsten en te maken in de herfst?

 Er is een overvloed aan kleurige bomen, noten, zaden, bessen en niet te vergeten: paddestoelen!

De natuur bereid zich voor op een (nog koudere en donkerdere) winter en de wilde planten die er nu te vinden zijn die ondersteunen ook ons mensen bij deze overgang.

Zo ondersteunen sommige kruiden een lichte herfst detox, bouwen en onderhouden anderen aan een sterk immuunsysteem, bevatten sommigen kruiden veel vitamine D en leveren de noten en zaden meer energie dan de lichtere voorjaars- en zomer- groenten.


Daarnaast zijn de wilde herfst ingrediënten ook nog eens super lekker en perfect te bereiden in overheerlijke en voedende comfortfoods zoals wilde paddestoelen risotto, verwarmende kruidenthee en zelfs: kastanjebrownies & eikelbonbonnetjes!

Wil je leren wat álle seizoenen je te bieden hebben?

€ 388,-
€ 327,-

Jaarcursus - alle seizoenen

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen, zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te 'wandelen' wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte. 

€ 388,-
€ 327,-

Jaarcursus - alle seizoenen

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen, zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te 'wandelen' wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte. 

Mrs. Bleeker
Ik ben super blij met de Wilde School! Zo mooi hoe het mijn wereld verrijkt heeft!
I. Joel

Ik vind de cursus zoooooo enorm leuk. Bijna elke dag loop ik met mijn neus langs de grond te speuren. Het is gewoon verslavend. 

Mijn welgemeende complimenten!

M. Rietveld
Ik leer zo veel!! Love it!

FAQ - Seizoenscursus

Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

Op elk moment kun je beginnen. Elke week komt er een nieuwe cursusweek online, maar diegene die er aan vooraf gingen zijn ook beschikbaar. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus blijft gewoon toegankelijk, ook na het seizoen of het jaar dat je de cursus doet. Je kunt de cursus daardoor ook nog jaren later opnieuw volgen.

Hoe werkt de cursus?

Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto's, een quiz en af en toe video.
Hier vind je ook de community waar je andere wildplukkers kunt leren kennen. Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie in beeld. Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen.

Moet ik er exact een seizoen of jaar over doen?

Elke week komt een nieuwe lesweek vrij, je kunt de cursus dus niet sneller doen. Zo heb je genoeg tijd om de recepten te maken, de teksten te lezen en de opdrachten te doen. Als je halverwege instroomt staan de weken die al geweest zijn al voor je klaar om te bekijken.

Na afloop van de cursus blijft de cursus gewoon openstaan en kun je de cursus altijd weer inzien, ook een paar jaar later dus.

Ik heb voeding-intoleranties, is de cursus dan wel geschikt voor me?

Zeker! Alle recepten zijn glutenvrij, 99% suikervrij en sowieso plantaardig.
Er wordt dus niet gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder.
Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.

Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!

Kun je de cursus ook in het buitenland doen?

Zeker! Bijna alle planten die besproken worden komen ook in de rest van Europa voor. Zo zijn er bij de basiscursus al cursisten uit België, Zweden, Noorwegen en Frankrijk die meedoen.

Wat is het verschil tussen de seizoens/jaarcursus en de wildplukcursus?

De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.

De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.

De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.

Kan ik de cursus op mijn mobiel doen?

Dat kan zeker! De cursus is zo gemaakt dat je 'm goed op een telefoon kan doen.
Op de computer kan uiteraard ook.

Kan ik de cursus cadeau doen, hoe werkt dat?

Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en mij een mailtje stuurt

met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan kan ik een account voor hem/haar aanmaken.

Ik kan deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.

Heb je nog een vraag over de cursus?

Stuur een mailtje naar info@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.

Doe je mee met de Herfstcursus?