Meet the Team: Voedselbosdocent Martin
21 september 2022 
1 min. leestijd

Meet the Team: Voedselbosdocent Martin

In november hebben we weer een prachtige nieuwe cursus op de Wilde School.

Martin is al een tijd in contact met Marin over een voedselboscursus. De afgelopen maanden heeft Martin samen met een cameraman en regisseur ontzettend hard gewerkt om deze cursus werkelijkheid te maken. Martin heeft zijn eigen voedselbos van 1 hectare en vertelt in de cursus hoe je dit zelf kan opzetten. Binnenkort veel meer hierover, vandaag eerst een kleine ontmoeting:


Voor de Wilde School heb ik het afgelopen jaar hard gewerkt aan een online voedselbos cursus. Wildplukken in je eigen eetbare tuin volgens permacultuur ontwerp principes. Ik laat je in de cursus zien hoe wij onze hectare land hebben ingericht als eetbare tuin. Een voedselbos. 🌲

Met als resultaat een overvloed aan smaakvolle en gezonde voeding. Voeding voor ons maar ook voor alles wat leeft. Het geeft ons gezondheid, onafhankelijkheid, een prachtige plek om te leven en een doel om elke dag voor op te staan. 🌟

 

Mijn kennis is gevormd door de opleiding ‘Permaculture Design’ bij Geoff Lawton in Australië, 15 jaar zelfstudie, verschillende praktijkbezoeken aan permacultuur ondernemingen in binnen- en buitenland en de begeleiding van diverse projecten op het gebied van permacultuur, homesteading, natuurlijke veehouderij en natuur inclusieve landbouw. Daarnaast geef ik cursussen om mijn kennis en ervaring te delen. 🌼 

 Ik leer je in de cursus hoe je zelf een eetbaar landschap inricht volgens permacultuur principes. Aan de hand van onze eigen tuin neem ik je mee door alle stappen die je kunt maken wanneer je zelf een voedselbos wilt aanleggen. 

Ik deel mijn visies, de kennis uit Australië, inzichten en werkwijze. 

Na het volgen van de 50 modules (allemaal met video) kun je een ontwerp maken voor je eigen land, kijk je anders naar de natuur en heb je gezien hoe wij ons land beheren. 

🖥️ Nog heel even geduld, de cursus komt 1 november online.

Wil je de eerste zijn die hem volgt, laat je e-mailadres achter onderaan op deze pagina.

 


Over de schrijver
Tien jaar geleden wist ik, Marin, níks over de natuur en kwam ik er nauwelijks. In de afgelopen tien jaar ben ik een gepassioneerd paardenbloemeter geworden. De natuur met al haar toepassingen heeft me kennis laten maken met een heel ander leven. Sinds zeven jaar ben ik wildplukgids, waarin ik zo'n +1000 mensen kennis heb laten maken met wildplukken. Mijn kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuuropleiding, tweejarige Geneeskrachtige kruidenopleiding, orthomoleculaire voeding opleiding en meerdere cursussen. In april 2020 ben ik begonnen met de Wilde School en er zijn nu al meer dan 2000 cursisten. Dankbaar!

Geef jezelf een online cursus cadeau