Welke paddenstoel wil jij gaan kweken?

We gaan straks aan de slag met het kweken van paddenstoelen in een gecontroleerde omgeving. In deze cursus ga je drie verschillende technieken leren. Elke paddenstoel kent zijn eigen manier van kweken.

De makkelijkste soort is de Oesterzwam, daarna de Magische Paddenstoel en de moeilijkste is de Pruikzwam. Elke soort heeft een eigen methode bij het opkweken of oogsten. Voor elke soort is een eigen module gecreëerd. Het maken van het broed (schimmelcultuur) is voor alle drie de soorten hetzelfde.

Opdrachten

  • Lees je in over de verschillende soorten maak hiervoor gebruik van het internet, kies een soort uit deze lijst die jij straks wilt gaan kweken je kan kiezen uit:

 

  • Oesterzwammen (vijf soorten!)
  • Psilocybe Cubensis (magische paddenstoel)
  • Pruikzwam (Lion’s mane)
  •  

 

Info! Mijn tip is om de eerste keer met Oesterzwammen te beginnen. Deze groeien vaak makkelijk en kunnen tegen een stootje. Daarna zou je nog een keer de andere soorten kunnen uitproberen.

 

Gewone grijze Oesterzwammen groeiend op een boom

De gewone oesterzwam, ook bekend als de grijze oesterzwam, is een van mijn favoriete paddenstoelen om te kweken. Het is een eenvoudige soort die snel groeit. Met de methode voor de oesterzwam leer ik je niet alleen de grijze variant, maar ook de gele, roze, blauwe en koningsoesterzwam te kweken. Dat zijn maar liefst vijf soorten oesterzwammen! Dit proces is zeer eenvoudig en erg leuk om samen met de kinderen te doen.

 

Psilocybe Cubensis (magische paddenstoel) groeiend op een cake

Een soort voor de spirituele kweker onder ons. Met deze eenvoudige techniek leer je hoe makkelijk het is om je eigen magische reis te maken. Bedoeld voor 18-plussers “pappa en mamma”. Lees je goed in over de soort voordat je hiermee aan de slag gaat.

 

Pruikzwam (Lion’s maine)

De lekkerste en meest medicinaal krachtige paddenstoel. Ook eentje voor het hele gezin, maar vooral de groep van 55 plus gaat hier het meeste profijt uit halen door zijn krachtige werking op de hersenen. Doe je eigen onderzoek en ik ben benieuwd wat jij hierover kunt leren.