Opdracht

Opdracht van de week

 

 

Opdracht 1

De eerste opdracht is een makkelijke, stel je voor in de Community, zodat we elkaar wat beter kunnen leren kennen. Al veel mensen hebben zich voorgesteld, het is leuk om te lezen hoe iedereen op het wildplukken terecht is gekomen en wat voor dingen ze in het leven doen, inspirerend!

 

Opdracht 2

Daarnaast kun je de quiz doen (zie volgende les) om te kijken wat je nú weet over wildplukken. De vragen en antwoorden komen uit de informatie van de komende weken. In de beginnersquiz kun je toetsen wat je basiskennis over wildplukken en de natuur is.
Een paar jaar geleden had ik zelf bijna alles fout gehad denk ik.
Sommige vragen en antwoorden zijn in deze week al voorgekomen, andere vragen en antwoorden kom je in de komende weken tegen.
Succes!

Opdracht 3 

Over twee weken gaat het over planten leren herkennen. Daarvoor is dít boek erg handig.

Mocht je hem nog niet hebben is het een goede investering. Sinds ik dit boek heb ontdekt is dit het enige boek wat ik gebruik. Er staan 200 eetbare wilde planten in die in Nederland voorkomen. Met duidelijke foto’s, tekeningen en beschrijvingen. Het gebruik in de keuken en de geneeskrachtige werking. Gerangschikt op soort blad, met een wildplukkalender en ook de giftige planten worden beschreven.