Kruidenolie toepassen / massages

Baarmoeder massage met kruidenolie

Het masseren van de baarmoeder met kruidenolie is een goede manier om stress te verminderen en je te verbinden met je bekken en baarmoeder. Vooral tijdens pms en menstruatie of na de zwangerschap kan dit een hele mooie ondersteunde massage zijn. Baarmoeder massage kan ondersteunen om menstruatie pijn te verminderen, een gezonde bloed flow en circulatie te stimuleren, (fysieke/emotionele) stagnatie te verminderen en ontspanning te creëeren in je bekken.  

Instructies:

  • Verwarm de olie tussen je handen
  • Leg je handen op je onderbuik en haal een paar keer diep adem
  • Breng je aandacht naar je bekken
  • Maak met de klok mee langzaam en vooral zachte draaiende bewegingen over je buik. Dat kan met je vingertoppen, handpalmen of gehele hand, wat je het fijnst vindt.
  • Als het goed voelt, geef je lichaam dan wat extra liefde. Bedank het voor alles wat het je geeft en voor je doet. Bedank je baarmoeder en bekken voor alles wat het je gegeven heeft. Uit je dankbaarheid dmv je massage, zoals je een geliefde een massage zou geven.
  • Doe dit zolang als goed voelt en leg daarna je beide handen weer op je onderbuik, eventueel eentje op je onderrug. Haal nog een paar keer diep adem en reflecteer dan op hoe dat voelde.

 

Fijne kruidenolie voor Baarmoeder massage:
Roos, Sint Janskruid, Populier, Bijvoet, Lavendel, Kamille.

 

Rozenolie

Voor borst/bekken massage

 

Roos is een heel mooi kruid om te verwerken in middelen speciaal voor emotionele heling. Zo wordt ze vaak ingezet voor massage olie, tincturen en bloesem remedies. Roos is sterk verbonden met het helen van pijn en verdriet dat gaat over relaties of seksualiteit. En aangezien borsten en bekken de plekken zijn waar we deze emotionele energie vaak opslaan, kan het fijn zijn dit met rozenolie en massage te ondersteunen. Verder zijn rozen wonderlijke zoete bloemen die als geen ander alleen al met hun geur het zenuwstelsel kunnen laten ontspannen en genieten.

 

 

Borst massage

Borst massage is op de een of andere manier niet echt bekend. Vaak wordt het alleen maar aangeraden voor vrouwen als wekelijkse medische check of hun borsten gezond zijn. Daar wil ik graag verandering in brengen. Want hoewel het natuurlijk goed is om je borsten regelmatig te checken, is het veel fijner om dit te combineren met een liefdevolle zelfmassage en kruidenolie. Voor wie borsten heeft; heb jij je borsten wel eens liefdevol aangeraakt of gemasseerd? Het liefdevol en aandachtig aanraken van de borsten kan enorm helend werken. We zijn zo gewend aan dat het aanraken van borsten vooral iets is wat bij seks hoort of bij borstvoeding, dat de meeste vrouwen vergeten dat borst massage als vorm van self care een mogelijkheid is. Daarnaast is het ook gewoon heel fijn om jezelf een borstmassage te geven met olie en ik raad het aan om eens te proberen als je dat nog nooit gedaan hebt.

Naast het feit deze massage heel fijn is, zijn de borsten via de oksels ook verbonden met het lymfestelsel. Borstmassage is dus een belangrijk onderdeel van het gezond houden van de lymfen en stimuleert het stelsel om goed door te stromen. Hiermee voorkom je stagnatie die mogelijk zou kunnen leiden tot borst kanker. Verder helpt regelmatige borst massage natuurlijk ook bij het in de gaten houden van de gezondheid van je borsten en ben je er veel sneller bij als er iets mis zou zijn. Op deze manier sta je beter in verbinding met je lichaam.

Verder zijn de borsten energetisch/emotioneel gezien verbonden met het hart en is het fijn om dit gebied te ondersteunen met circulatie dmv massage. Kruiden kunnen hier ook een mooie rol in spelen.

Kruiden die heel geschikt zijn voor borstmassage:
Roos, Kamille, Populier, Bijvoet en Lavendel

 

 

 

Oor en voetmassage

In onze oren en voeten zitten alle belangrijke zenuwuiteinden van het lichaam. Het werkt daarom enorm ontspannend en helend om de oren en voeten te masseren, vooral mét olie. Daarnaast werkt het aardend en kalmerend. Perfect voor om kinderen tot rust te bregen voor het slapen gaan of bij jezelf te doen om sneller in slaap te vallen.

Instructies Oormassage:
Doe een klein beetje olie op je vingers en masseer zachtjes op en rondom de oren, zo lang als je fijn vindt. Vooral de oorlellen zijn fijn om te masseren.

Instructies Voetmassage:
Doe een beetje olie in je handen en masseer de hele voet in. Dat kan heel snel en kort, maar je kunt er ook echt een ontspan moment van maken. Vooral de onderkant van de voet is fijn om te masseren. Laat de olie intrekken.

 

Hoofd massage

Onbewust dragen we vaak veel spanning in ons hoofd en nek. Hoofdmassage met olie kan dan een hele fijne manier zijn om druk weg te halen en te ontspannen. Daarnaast hebben olieën zoals castor en jojoba olie ook een hele positieve werking op het haar. Het maakt je haar wel behoorlijk vettig, dus als je olie moeilijk uit je haar wast, kun je de massage misschien beter zonder olie doen.

Instructies:
Warm de hoeveelheid olie die je gaat gebruiken een klein beetje op in een apart bakje of pannetje.  Meestal heb je niet meer nodig dan 2 theelepels, maar dat verschilt nogal per haarsoort.
Breng de olie met je vingertoppen aan op je hoofdhuid en masseer zachtjes in. Ga daar mee door totdat je hele hoofdhuid ingemasseerd is. Vergeet je nek en oren niet, die horen er ook bij.
Laat de olie minstens 30 minuten inttrekken, maar je kunt het ook een hele nacht laten zitten. Was het er daarna uit met shampoo.