Fruitcondities

Temperatuur

De ideale condities voor je paddenstoel is een stabiele temperatuur tussen 22 en 25 graden, met een minimum van 15 en een maximum van 27 graden. Te koud of te warm en je mycelium zal in shock gaan en geen paddenstoelen produceren.

 

Licht

Geef je paddenstoelen een normaal dag- en nachtritme van indirect zonlicht. Paddenstoelen gebruiken het licht om hun groeirichting te bepalen. Als er geen zonlicht in de ruimte kan doordringen kan je kiezen voor een lamp met de kleur ‘Helder/Koud Wit (6400K)‘ die op een automatische timer is geïnstalleerd (minimaal 6-8 uur).

 

Vocht

Het ideale vochtpercentage van 80 – 90% is nodig voor goede groei. Je doet dit door dagelijks de vocht meting te bekijken, je kan dit met een vochtmeter doen of op het oog. Als er veel dampnevel tegen de plastic zak of wand te zien is zit je goed. Is er geen vochtnevel te zien moet er meer vocht worden geïntroduceerd. Dit kan door met een plantenspuit op de vernevelstand een paar keer de randen in te spuiten, nooit direct op de cakes sproeien!

 

Frisse lucht

Schone lucht is essentieel, te hoge co2 concentratie remt de groei. De luchtgaten of het filtermembraan geven schone lucht, maar dit is vaak niet voldoende en zou je handmatig zelf van verse lucht moeten voorzien.