Bibliotheek

Welkom in de bibliotheek! In de cursus ben je van alles te weten gekomen over paddenstoelen en schimmels… Maar er is nog veel meer informatie te vinden in onder andere boeken. Ik heb voor jullie een selectie gemaakt van een aantal boeken die je niet mag missen als paddenstoelenfanaat. Van een handig determinatieboek tot een boek met gewoon mooie paddenstoelenplaatjes…

Veel leesplezier,

Reinier de Paddenstoelenman.


Verweven leven

Laat je meenemen in de wereld van paddenstoelen door bioloog Merlin Sheldrake en leer echt alles van paddenstoelen. Alles is onderbouwd met recent wetenschappelijk onderzoek, echt wonderlijk!

Auteur: Merlin Sheldrake
Jaar: 2021
Link: klik hier voor meer informatie over dit boek


De grote paddenstoelengids voor onderweg

De complete gids over paddenstoelen die je kan vinden in Nederland. Eentje die je moet hebben voor als je onderweg paddenstoelen wilt gaan determineren. Alles met kleurenfoto’s en beschrijvingen van de paddenstoelen in handig reisformaat.

Auteur: Ewald Gerhardt
Jaar: 2020
Link: klik hier voor meer informatie over dit boek


Growing Gourmet and Medicinal Mushrooms

De beroemde mycoloog Paul Stamets beschrijft in dit boek hoe je allerlei eetbare paddenstoelen kan kweken. Het is een compleet boek met veel technieken en groeiparameters.

Auteur: Paul Stamets
Jaar: 2000
Link: klik hier voor meer informatie over dit boek


Het verborgen leven van bomen

Iets minder schimmels maar even ontzettend belangrijk: een boek over hoe bomen groeien en bloeien en communiceren met het schimmelnetwerk. Bomen zijn onmisbaar voor veel schimmels en Peter Wohlleben kan je hier alles over vertellen.

Auteur: Peter Wohlleben
Jaar: 2016
Link: klik hier voor meer informatie over dit boek


PADDENSTOELEN

Jan Vermeer maakt natuurfoto’s voor National Geographic en heeft een oog voor al het natuurlijk schoon. Dit boek is volledig in kleur van onwijs mooie paddenstoelenverschijningen in Nederland. Elk plaatje is met aandacht gemaakt, wonderschoon…

Auteur: Jan Vermeer
Jaar: 2021
Link: klik hier voor meer informatie over dit boek