Het bos in met kinderen + zoekkaart
15 september 2022 
1 min. leestijd

Het bos in met kinderen + zoekkaart

Het bos in met kinderen 🧒🌲
Vandaag deelt Wilde School wildplukgids Ilse haar ervaring met het bos in gaan met kinderen.

Ze geeft wildplukwandelingen in de provincie Groningen/Drenthe. 

"Het bos in met kinderen gaat niet altijd vanzelf. Er kan weerstand zijn omdat het bos saai is.
Ik heb zelf een tijd gehad dat er weerstand was omdat ik natuurlijk aan het ‘nerden’ was met wild plukken en spoorzoeken.
Het was voor Vlier niet zo gezellig omdat ze andere behoeftes had dan ik. Ik ben het anders gaan aanpakken, want ik vind het ook belangrijk dat zij zich kan verbinden met het bos en dat ze zich vanuit haar beleving wild mag zijn.‘Vroega’ dacht ik altijd dat als ik naar het bos ging, dat ik moest wandelen. Dit is nu niet meer zo, we gaan vaak lekker zitten en picknicken. Vlier krijgt een moment dat ze zich misschien gaat vervelen, maar dit vind ik fijn. Als ze zich verveeld, betekent het dat ze zichzelf van binnen leeg heeft gemaakt. Als ze daar even doorheen gaat dan ontdekt ze spel. Soms help ik haar door voor te stellen om een elfenhuisje te bouwen of om bosbessen te plukken, maar ze verwonderd zich ook over kleine diertjes zoals kikkertjes etc in het bos. Ze houdt van verstoppertje en knutselen met natuurlijke materialen.

Ik heb voor haar een zoekkaart/speurtocht in elkaar gedraaid die ik graag met jullie wil delen mochten jullie ook weerstand bij de kinderen ervaren. Ik heb de layout simpel gelaten zodat het weinig inkt kost en daarom beter voor het milieu is."

zoekkaart-kinderen-natuur

Over de schrijver
Coaching natural being into Cyclical living, Ancestral healing Rewilding, Ceremony, decolonizing, initiation, nature connection, art.

Geef jezelf een online cursus cadeau