DIY Blaadjes slinger
11 oktober 2021 
in diy
0 min. leestijd

DIY Blaadjes slinger

De natuur voorziet ons van de mooiste gratis knutselmaterialen. Rijg bijvoorbeeld eens een decoratieve slinger van afgevallen bladeren.

Voor deze super simpele DIY hoef je niet te wachten op de herfst, want in het bos vind je het hele jaar mooie bladeren op de grond. Zo'n slinger is een feestje om samen met kinderen te maken. Eerst op zoek naar de mooiste bladeren en daarna gezellig samen de slinger rijgen.

Nodig: dik (katoen)garen, naald, een stapel bladeren

1. Knip een lang stuk garen, iets langer dan de gewenste lengte van de slinger.

2. Rijg de bladeren aan het garen met een grote rijgsteek. Je steekt dus niet 1x door het blad maar 2x (zie de foto). Op deze manier blijven de blaadjes mooi recht hangen.

3. Knoop lussen in de uiteinden van het garen, zodat je de slinger kunt ophangen in huis of in de tuin.

Veel struin-en DIY plezier!

Over de schrijver
"Met mijn hoofd in de wolken en mijn blik op de grond, zoek ik stenen, schelpen en verhalen." Op Struinkunst.nl schrijf ik over kunst en creativiteit geïnspireerd op (struinen in) de natuur. - Ik hoop dat ik je anders kan leren kijken, dat ik je kan aansporen om de natuur in te gaan op zoek naar inspiratie en dat ik je kan helpen bij het vinden van jouw eigen unieke creatieve stem, ook als je van jezelf vindt dat je niet creatief bent. - Creativiteit gaat namelijk niet over goed kunnen tekenen of schilderen. Creativiteit gaat over experimenteren, mislukken (hoera voor happy accidents!), ontdekken en vooral over genieten van het proces, los van het eindresultaat. - Bij Struinkunst vind je volop inspiratie, verrassende kunstlessen en af en toe een struinworkshop. - Lisette Marije Eisenga

Geef jezelf een online cursus cadeau