Hoi, ik ben Puk!

Ongeveer 7 jaar geleden gooide ik het roer om. Na een afgeronde studie eventmanagement besloot ik om met een opleiding te starten waar ik stiekem altijd al van gedroomd had; een opleiding fytotherapie (kruidengeneeskunde). Er ging een wereld voor me open. Ik leerde onder andere over de verwerking en het gebruik van kruiden, over de werking van het menselijk lichaam en over het belang van echte voeding. Langzaam begon ik me te beseffen hoeveel invloed wij eigenlijk hebben op onze gezondheid.

Gefascineerd door dat besef trok mijn aandacht steeds meer naar het preventief inzetten van de geneeskrachtige werking van kruiden, bijvoorbeeld als onderdeel van voeding. Om ziekte en onbalans in eerste instantie te voorkomen, in plaats van te genezen. En daarnaast natuurlijk ook om het in te zetten wanneer ik een verkoudheid op voel komen of mezelf bezeerd heb.

Tegenwoordig zijn kruiden niet meer weg te denken uit mijn leven. Ik vind het superleuk om deze eeuwenoude kennis toe te passen in deze snelle en moderne tijd en en het geeft me een onwijs krachtig gevoel. Ik vind dat iedereen toegang moet hebben tot deze kennis. Daarom deel ik mijn enthousiasme en de kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan dus heel graag met je, zodat ook jij de kracht van kruiden kunt ervaren in je eigen keuken!

De Kruidige Keuken cursus van Puk

Met hulp van tekst, video’s, foto’s en opdrachten leer je in 4 weken van alles over de kruiden uit je keukenkastje!

  • 12 verschillende kruidenportretten
  • + 38 kruidige recepten
  • 13 video’s, veel foto’s en opdrachten
  • Verschillende kruidenbereidingen