Hoi, ik ben Manon!

Hallo! Ik ben Manon, wildplukgids, moeder van Benjamin en Alexander, getrouwd met Zuid-Afrikaanse George, voedselbospionier, bloemist en psycholoog.

Als kind struinde ik al rond op ontdekking naar schatten en daar is niet veel aan veranderd. Toen speurde ik oude terreinen en bloemenvelden af en nu zoek ik naar alles wat eetbaar is uit de natuur. Dit doe ik rond mijn woonplaats Oosterbeek en in de Achterhoek bij ons Voedselbos. Overigens vind ik kringloopwinkels en veilingen ook heerlijke schatkamers. Als ik niet buiten ben, en dat is niet vaak, sta ik in de keuken te experimenteren met wildplukrecepten, fermentatie en mijn nieuwste fascinatie, zuurdesembrood bakken.

De wildplukwandelingen van Manon

Het wandelingenseizoen is helaas voorbij. Omdat het weer minder wordt en kou en regen niet goed te plannen zijn, plannen we geen wandelingen in de wintermaanden.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe wandeldata in 2024. Meld je hieronder aan voor de maillijst, dan krijg je een mailtje als er weer nieuwe wandelingen op de website staan. Of boek een privéwandeling.

Meer leren over het wildplukken? Volg onze wildplukcursus!

Manon geeft ook privéwandelingen in de provincie Gelderland.

Een privéwandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is voor maximaal 25 personen per gids. Tijdens de wandeling van 3 à 4 kilometer zie, ruik en proef je, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen.

Een goed idee voor een familie-uitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, vriendengroepuitje, verjaardagscadeau, etc.