Hoi, ik ben Linda!
Linda Schaap is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken.
Sinds een jaar of zeven is zij gegrepen door de kracht van wilde voeding, heeft ze dit mogen bestuderen en zelf mogen ervaren. Totdat zij hier zó vol van was dat ze haar kennis en ervaring begon te delen.
Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven. Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook inspirerende (wilde) eetcafe’s, workshops en retraites over het herontdekken van de kracht van wilde voeding en natuurlijke intuïtie.
In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.