Hoi, ik ben Ilse!

Mijn zoektocht naar verbinding leidde me naar de plantenwereld, en de plantenwereld gaf me zo veel.

Het liet me mezelf kennen, en stripte me van dingen die ik niet nodig had. Het liet me krachtiger voelen, het gaf me rust, mijn zintuigen mochten aan het werk en ik ontmoette mensen met dezelfde interesses. Ik voel me verbonden, met mezelf, de natuur en mijn community.

Na jaren studeren weet ik nu welke planten en paddenstoelen ik kan gebruiken om te eten en te drinken, maar ook dat ze geneeskrachtig zijn. Elke dag eet ik iets wat het wilde plantenrijk mij te bieden heeft en daardoor voel ik mij gezonder dan ooit.

Ik houd me bezig met spoorzoeken en vogeltaal om zo het bos nog beter te leren lezen. Want hoe prachtig is het dat ik weet waar welke plant groeit, welke boom elk jaar weer dezelfde paddestoelen geeft en wat de paden zijn die de das gebruikt. Hierdoor voel ik me geen outsider meer, ik mag meedoen en leren van wat de natuur mij laat zien.

Het moederschap heeft mijn leven nog meer verdieping gegeven, mijn dochter die draait mee in het leerproces en tegelijk mag ze mijn leraar zijn. Ze kent al ontzettend veel planten en maakt net als ik vroeger de meest interessante ‘heksensoepjes’.

Lijkt het je fijn om eens met mij te verwilderen? Wees dan welkom op een wildplukwandeling.

Wildplukwandeling Groningen - stadspark

De wildplukwandelingen van Ilse

Het wandelingenseizoen is helaas voorbij. Omdat het weer minder wordt en kou en regen niet goed te plannen zijn, plannen we geen wandelingen in de wintermaanden.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe wandeldata in 2024. Meld je hieronder aan voor de maillijst, dan krijg je een mailtje als er weer nieuwe wandelingen op de website staan. Of boek een privéwandeling.

Meer leren over het wildplukken? Volg onze wildplukcursus!

Ilse geeft ook privéwandelingen in de provincies Groningen en Drenthe.

Een privéwandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is voor maximaal 25 personen per gids. Tijdens de wandeling van 3 à 4 kilometer zie, ruik en proef je, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen.

Een goed idee voor een familie-uitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, vriendengroepuitje, verjaardagscadeau, etc.