Hoi, ik ben Charlotte!

Vroeger was ik altijd buiten te vinden, het liefst in een boom. En hoewel ik er niet zo vaak meer in bomen klim, ben ik nog steeds het liefst in het bos. Dat geeft mij zo’n veilig gevoel!

En weet je dat de natuur nog veel meer geeft? Afgelopen jaren ben ik mij steeds meer gaan verdiepen in het eten en gebruiken van planten in mijn directe omgeving. Ik was erg trots op mijn eerste kopje zelf geplukte brandnetelthee, hoewel ik die eigenlijk heel vies vond.

Sindsdien heb ik mij op allerlei manieren verdiept in de planten die om ons heen groeien. Ik kan nergens meer langslopen zonder te kijken wat er allemaal groei! Dat heeft mij een diepe verbondenheid met de natuur gegeven, en het gevoel dat ik daar onderdeel van uit maak.

Doordat ik voeding en geneeskracht zelf direct in de natuur kan vinden, voel ik mij rijk, dankbaar en minder afhankelijk van bijvoorbeeld supermarkten en paracetamol. En dat gun ik jou ook! Wandel je een keertje mee?

De wildplukwandelingen van Charlotte

Het wandelingenseizoen is helaas voorbij. Omdat het weer minder wordt en kou en regen niet goed te plannen zijn, plannen we geen wandelingen in de wintermaanden.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe wandeldata in 2024. Meld je hieronder aan voor de maillijst, dan krijg je een mailtje als er weer nieuwe wandelingen op de website staan. Of boek een privéwandeling.

Meer leren over het wildplukken? Volg onze wildplukcursus!

Charlotte geeft ook privéwandelingen in de provincie Zuid-Holland.

Een privéwandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is voor maximaal 25 personen per gids. Tijdens de wandeling van 3 à 4 kilometer zie, ruik en proef je, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen.

Een goed idee voor een familie-uitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, vriendengroepuitje, verjaardagscadeau, etc.