Hoi, ik ben Celien!

Geboren in het mooie rustige Salland en altijd al gek geweest op lekker buiten zijn. Een paar jaar geleden had ik voor het eerst over ‘wildplukken’ gehoord en ben me daarna vol enthousiasme hier steeds meer in gaan verdiepen en speurde bijna elke dag de bermen en bossen af.

In februari 2021 heb ik mijn baan in het ziekenhuis opgezegd en heb ik samen met mijn vriend 10 maanden lang door Europa gefietst (en onderweg véél geplukt en geleerd). De liefde voor de natuur is hierna nog meer gaan bloeien waardoor nu ook bezig ben met de opleiding tot Wildernisgids.

Voor mij is er een nieuwe dimensie aan mijn leven toegevoegd sinds ik deze kennis heb opgedaan, ik kijk heel anders naar mijn omgeving en verwonder me over alle mooie cadeaus die de natuur te bieden heeft.

Waarom ik wildpluk? Omdat het leuk is, gezond, lekker maar het voelt ook als iets natuurlijks, wat bij ons mens-zijn hoort. Ik ben niet slechts een bezoeker in de natuur, wij zijn één!

Mijn doel? Om jou dezelfde verwondering te geven!

Ga je mee? 

De wildplukwandelingen van Celien

Het wandelingenseizoen is helaas voorbij. Omdat het weer minder wordt en kou en regen niet goed te plannen zijn, plannen we geen wandelingen in de wintermaanden.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe wandeldata in 2024. Meld je hieronder aan voor de maillijst, dan krijg je een mailtje als er weer nieuwe wandelingen op de website staan. Of boek een privéwandeling.

Meer leren over het wildplukken? Volg onze wildplukcursus!

Celien geeft ook privéwandelingen in de provincie Overijssel.

Een privéwandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is voor maximaal 25 personen per gids. Tijdens de wandeling van 3 à 4 kilometer zie, ruik en proef je, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen.

Een goed idee voor een familie-uitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, vriendengroepuitje, verjaardagscadeau, etc.