Hoi, ik ben Anne!

Al van jongs af aan ben ik erg geïnteresseerd in ‘leven van de natuur’. Ik ben het liefst zoveel mogelijk buiten en wilde graag leren hoe je jezelf daar kunt redden. Wildplukken is daar natuurlijk een belangrijk onderdeel van om in je eten te kunnen voorzien.

Hoewel wij als mensen een onderdeel zijn van de natuur, is dat in ons dagelijks leven soms niet meer zo duidelijk. Door bezig te zijn met wildplukken komt dat gevoel bij mij weer een beetje terug: minder alsof ik op bezoek ben in de natuur en meer alsof ik erbij hoor.

Ik kan me er enorm over verwonderen hoeveel eetbaars er direct om je heen te vinden is en vind het heel leuk telkens weer nieuwe dingen uit te proberen en daarmee te experimenteren in de keuken.

Het voelt heel rijk om ergens rond te lopen en de overvloed om je heen te herkennen. Dat deel ik ook graag met anderen mensen. Ik vind het geweldig om te zien hoe blij ze daar vaak van worden.

De wildplukwandelingen van Anne

Het wandelingenseizoen is helaas voorbij. Omdat het weer minder wordt en kou en regen niet goed te plannen zijn, plannen we geen wandelingen in de wintermaanden.

Wil je graag op de hoogte blijven van de nieuwe wandeldata in 2024. Meld je hieronder aan voor de maillijst, dan krijg je een mailtje als er weer nieuwe wandelingen op de website staan. Of boek een privéwandeling.

Meer leren over het wildplukken? Volg onze wildplukcursus!

Anne geeft ook privéwandelingen in de provincie Gelderland.

Een privéwandeling duurt ongeveer 2,5 uur en is voor maximaal 25 personen per gids. Tijdens de wandeling van 3 à 4 kilometer zie, ruik en proef je, afhankelijk van het seizoen, zo’n 20 verschillende soorten kruiden, bessen, noten, wortels en bloemen.

Een goed idee voor een familie-uitje, vrijgezellenfeest, bedrijfsuitje, vriendengroepuitje, verjaardagscadeau, etc.