Nikki Vrees

Podcast over haar reis van burn-out naar het communiceren met de natuur
nikki vrees

Podcast: Nikki over haar reis van burn-out naar het communiceren met de natuur

In deze podcastaflevering gaat Nikki, een gepassioneerde schrijfster, in gesprek over haar transformatieve reis van burn-out tot het ervaren van een diepgaande verbinding met de natuur en het communiceren met de natuur.

Het pad van de Burn-out

Nikki deelt openhartig haar ervaringen tijdens haar burn-out en hoe ze zichzelf opnieuw heeft ontdekt door te schrijven en in contact te komen met de natuur. Voorheen was ze zich niet bewust van de diepe connectie die mogelijk is met de natuur, maar haar dagelijkse wandelingen door de polder openden haar ogen voor deze verbinding.

De magie van dieren

Ze wordt vergeleken met een moderne Sneeuwwitje vanwege haar vermogen om dieren aan te trekken en te verzorgen. Nikki deelt verhalen over het zorgen voor zieke of stervende dieren in haar tuin, zoals het begraven van een dode reiger. Of hoe ze haar kippen elke dag uitlaat. Ook deelt ze hoe een ontmoeting met een mol in hun tuin haar inspireerde om een boek te schrijven over de diepgaande verbinding tussen mens en natuur.

Voorleven

“Vanaf het moment dat mijn dochter kan lopen heb ik haar meegenomen de tuin in. Samen de dode reiger langs de sloot begraven, haar meenemen in de manier van kijken naar de natuur. Ze helpt met snoeien, er gaat ook van alles af wat niet gesnoeit hoeft, maar dat neem ik voor lief. Zo helpt ze ook mee met het kippenhok schoonmaken, of zelfs met een dode reiger begraven.”

Het herstellen van de band met de natuur

Door persoonlijke ervaringen te delen van het ontvangen van lessen en boodschappen van de natuur, benadrukt Nikki het belang van het herstellen van de band die we zijn kwijtgeraakt in onze moderne samenleving. Ze deelt praktische tips om deze verbinding te herstellen, zelfs in een stedelijke omgeving, zoals het dagelijks zijn in de natuur, observeren en waarderen van alles wat je ziet, hoort en ervaart. Hierdoor beseffen we dat we niet apart staan van de natuur, maar er een integraal onderdeel van zijn, en dat het verzorgen van de natuur ook het zorgen voor onszelf betekent.

De aflevering is een oproep tot het herstellen van onze relatie met de natuur en het terugvinden van de echtheid van het leven buiten de digitale wereld.