Marieke van Meijeren

Podcast over haar diepe verbinding met de natuur en bewust ouderschap
marieke van meijeren - podcast

Podcast: Marieke van Meijeren over haar diepe verbinding met de natuur en bewust ouderschap

In deze podcastaflevering neem ik je mee in een levendig gesprek met Marieke van Meijeren.
We hebben het over haar diepgaande verbinding met de natuur, haar visie op bewust ouderschap, haar liefde voor koken, haar connectie met Bewustzijn/God en meer!

De verbinding met de natuur

Marieke deelt haar diepe band met de natuur, waaruit ze niet alleen wijsheid en inspiratie put, maar ook een gevoel van rust en verbondenheid. Of het nu de weidse polders zijn waar ze deels woont, of de bergen van de Italiaanse Alpen waar ze ook een thuis heeft, Marieke voelt zich het meest in haar element te midden van natuur. Het contrast tussen het bruisende Amsterdam en het serene Italië voegt een dynamisch aspect toe aan haar leven. We duiken in het begrijpen van de subtiele signalen en de taal van de natuur, terwijl Marieke haar liefdevolle natuur herinneringen deelt en haar diepgaande eenheid met de natuur beschrijft.

Bewustzijn/God

Ook Marieke haar diepe spirituele connectie met Bewustzijn/God komt meerdere keren langs. Deze connectie zorgt voor dagelijkse begeleiding en inspiratie. Marieke deelt over haar helderziende, heldervoelende en -horende gaven, en ze laat ons ook delen in haar bijna-doodervaring, die haar relatie met het hogere versterkte.

Italië

Met een enthousiasme vertelt Marieke over haar nieuwe avontuur in Italië, waar zij en haar man Wiggert een huis hebben gekocht op een berg. Hier willen ze een deel van het jaar doorbrengen, omringd door de overvloedige natuur. Het vooruitzicht om hun eigen groenten en fruit te verbouwen in hun moestuin maakt Marieke blij, terwijl ze uitkijkt naar een leven dichter bij de natuur.

Bewust ouderschap

Marieke deelt haar inzichten over bewust ouderschap, waarbij ze pleit voor het stimuleren van het zelf nadenken en zelfvertrouwen bij kinderen. Ze benadrukt het belang van emotionele ontwikkeling en het respecteren van de grenzen van kinderen, terwijl ze ruimte biedt voor hun eigen groei. Haar persoonlijke ervaringen en wijsheid heeft ze opgeschreven in haar boek “Brieven aan mijn dochter”,  om anderen te inspireren op hun reis als bewuste ouders.