Laurette van Slobbe

Podcast over het belang van kunst, permacultuur en de fluisteringen van de natuur.

Podcast: Laurette van Slobbe over eetbare wilde planten, wilde voeding en bloesemremedies

Laurette van Slobbe is eetbare wilde planten fan en schrijft hier boeken over. Bijvoorbeeld het Basisboek Wilde bladgroente en Eten en Drinken met Wilde planten.

Laurette teelt wilde planten, maakt wilde producten (bijvoorbeeld wildpluk thee, wilde groenten bouillon of kloffie) en heeft een veganistische wildpluk theetuin.

Haar grootste passie zijn bloesemremedies en de energetische wereld.

Laurette van Slobbe oogst kliswortel in haar wildpluk tuin

Wilde gezonde voeding door te wildplukken

In deze aflevering hebben we het over hoe de liefde voor de wilde eetbare planten en wildplukken is ontstaan, we hebben het over gezonde voeding en het hele arsenaal aan ontbrekende voedingsstoffen die je met wilde planten binnenkrijgt. Aan voedende voedingsstoffen, maar ook helende en ontgiftende, ondersteunende en beschermende voedingsstoffen

We hebben het over het belang van wilde bladgroente in je dagelijkse consumptiepatroon.

Wat kan je allemaal met de stekelige distel (speerdistel en akkerdistel) die je overal kunt wildplukken? Laurette gebruikt de wortel van de distel in thee en vindt het blad ook lekker. Ze maakt er onder andere soep, stamppot en pannenkoekjes van.

Zelf wilde eetbare planten telen

Laurette vertelt over hun ervaringen met het kweken en gebruiken van wilde planten in hun tuin. Ze integreert wilde planten in hun moestuin zonder dat ze het volledig overnemen. De combinatie van eenjarige en vaste planten vind ze fascinerend. Ze hebben eigen kweekveldjes voor het verbouwen van wilde groenten. Akkertjes met gewone berenklauw, engelwortel, gewone klis, brandnetels, hondsdraf, zevenblad, distel, witte dovenetel. Ik teel ze, ik zaai ze, ik plant ze ik laat ze verwilderen. Deze gebruik ik voor mijn eigen producten: wilde drinkbouillon poeder, thee producten, gerechten in de theetuin. Engelwortel cake, brandnetel-boekweit brood.

De energetische wereld en bloesemremedies

In het laatste deel van deze aflevering hebben we het over de energetische wereld. Hoe de vlier vroeger al tegen Laurette praatte maar ze deze niet kon verstaan. En hoe ze later met de wilde natuur en de bloemen contact heeft kunnen leggen.

Ook heeft ze het over haar fascinatie voor bloesemremedies, dit zijn vloeibare preparaten waarin de levensenergie van de bloem zit.

Ze kunnen helpen met het verkrijgen van inzicht in je bewustzijn zodat je gaat luisteren naar je innerlijke natuur. Laurette heeft alle boekenkennis weggedaan en is gaan leren luisteren. Ze is haar intuïtie gaan ontwikkelen en hierop gaan vertrouwen.

Ze vind het een grote drempel om dit te delen. Over eetbare wilde planten praten is makkelijk, dat is heel fysiek en wetenschappelijk. Praten over de energetische wereld vind ze heel spannend.

Laurette is van mening dat holistische en spirituele praktijken meer geïntegreerd moeten worden in het dagelijks leven en niet als apart of ‘raar’ moeten worden gezien.

Kortom een aflevering waar je veel van zult leren. Veel plezier met luisteren!