Eetbare paddenstoelen kweken – online cursus

Ontdek de wondere wereld van paddenstoelen en schimmels

Eetbare paddenstoelen kweken – online cursus

In de biologie is het een onderschoven kindje waarover nog zoveel te ontdekken valt. De paddenstoel is geen plant of dier. Pas kort geleden is ontdekt hoe belangrijk deze levensvorm is voor het leven op aarde. Paddenstoelen bieden ontzettend veel mogelijkheden.

In de cursus Eetbare Paddenstoelen Kweken neemt Reinier je mee in de wondere wereld van paddenstoelen en schimmels. Tijdens de lessen leer je wat paddenstoelen zijn, waar je ze kunt vinden en hoe je ze zelf, in een gecontroleerde omgeving, kunt laten groeien met huis-, tuin- en keukenmiddelen. Na elke les krijg je een opdracht mee die je zelfstandig kunt uitvoeren. Ook krijg je bij elke les tips over waar je nog meer informatie over het onderwerp kunt vinden.

zelfgeteelde paddenstoelen

Ontmoet je docent

Toen ik in 2015 voor het eerst op jacht ging naar wilde paddenstoelen in het bos, raakte ik zo geïnspireerd dat ik in de jaren die volgden elke herfst op uit trok om paddenstoelen te gaan zoeken. Vanaf dat moment ben ik me steeds meer gaan verdiepen in paddenstoelen. Niet alleen in het wild, maar ook op het gebied van zelf kweken. Ik volgde verschillende workshops over paddenstoelen, permacultuur en voedselbossen. Sinds vier jaar kweek ik mijn eigen paddenstoelen en geef ik workshops.

Werken met paddenstoelen geeft me oneindig veel verwondering en voldoening. Ik geloof dat de paddenstoel, het mycelium, een krachtig instrument is om de wereld te genezen, zowel op persoonlijk niveau (mentaal en fysiek) als op grotere schaal. Mijn droom is om de sporen, kennis en liefde voor paddenstoelen te verspreiden.

Paddenstoelen kweken

97.00

Maak in 8 weken kennis met de wondere wereld van de paddenstoelen door middel van tekst, foto´s en video´s

  • Je leert de paddenstoel kennen; een ontzettend belangrijke levensvorm die een grote rol speelt in het leven op aarde.
  • Je ontdekt waar je paddenstoelen kunt vinden en hoe je een paddenstoel herkent en determineert.
  • Je kiest een paddenstoel om zelf te kweken.
  • Je leert hoe makkelijk je jouw eigen paddenstoel kunt kweken met huis-, tuin- en keukenmiddelen en hoe je tijdens de kweek problemen kunt analyseren en oplossen.
  • Je ontdekt dat paddenstoelen kweken een stap is in de richting van meer zelfvoorzienend leven.
  • Je verwondert je over de wondere wereld van het schimmelrijk en maakt meer verbinding met de natuur.
  • Je voelt de avonturier en de onderzoeker in je naar boven komen!
Categorie:

Inhoud cursus

De online cursus bestaat uit 7 modules. In elke module vind je een aantal lessen met videomateriaal, foto’s, informatie en aan het einde opdrachten.

In de eerste modules leer je meer over paddenstoelen en schimmels, wat ze zijn en waar ze groeien. Vervolgens ga je dieper in op het groeiproces en hoe je dat ook zelf thuis kunt nabootsen. Je leert bijvoorbeeld steriel werken en hoe je een sporenprint moet maken.

Met behulp van de cursus leer je in 8 tot 10 weken je eigen paddenstoelen groeien. Gedurende de cursus sta ik voor je klaar om persoonlijke begeleiding te geven.

De cursisten over de cursus

Cursus Inhoud

Uitklappen