Zomerkruidencursus

De zomer, de tijd van absolute weelde. Te zien aan de felle kleuren en de aromatische geuren.

Meer dan 150 cursisten
doen al mee aan de Zomercursus

Meer dan 20 eetbare planten en recepten
ontdek je in deze cursus

Meer dan 60 lessen
door docenten Linda en Marin

Proef de kracht van Wilde Voeding!

De zomer is kracht; is expansie, is expressie, is groei. Alle voedingstoffen worden omgezet in optimale kracht voor al het leven om naar het licht toe te groeien. Hetzelfde licht dat ons oplaad en verwarmt. De zomer is ook een tijd van absolute weelde en dat zie je terug aan de felle kleuren en de aromatische geuren. De natuur gonst, danst, zingt en roept om aandacht. Dezelfde geuren en kleuren die ons verleiden, laten zien dat de kracht van wilde planten en kruiden nu optimaal is. Zo is het een tijd van eetbare bloemen, (super) geneeskrachtige kruiden, wilde bessen en de eerste voedzame zaden.

In de Zomer Kruidencursus leer je krachtige wilde planten en kruiden herkennen, respectvol oogsten en verwerken in heerlijke gerechten, kleurrijk samengesteld door Vegan Kok Linda Schaap. Word je opnieuw bewust van het karakter van de zomer door samen te leven met de natuur. Ontdek hoe je wilde planten en kruiden in kunt zetten om je algehele gezondheid te ondersteunen. Leer plantextracten, infusies en tincturen maken van wilde kruiden. Voorzie jezelf van je eigen verzorgingsproducten, zoals geneeskrachtige zalf of ontspannende balsem en nog veel meer.

Ontmoet de docenten

Linda

Linda Schaap is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken.

Sinds een jaar of zeven is zij gegrepen door de kracht van wilde voeding, heeft ze dit mogen bestuderen en zelf mogen ervaren. Totdat zij hier zó vol van was dat ze haar kennis en ervaring begon te delen.

Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven. Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook inspirerende (wilde) eetcafe’s, workshops en retraites over het herontdekken van de kracht van wilde voeding en natuurlijke intuïtie.

In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.

Marin

Marin Leus is sinds zeven jaar wildplukgids, waarin ze zo’n 1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.

Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al meer dan 1500 cursisten laat kennismaken met de overvloed om hen heen.

Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuur opleiding, een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen.

Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Inmiddels beheert ze samen met haar vriend en (schoon)ouders een voedselbos met een natuur-inclusieve moestuin en heeft ze een voorraadkast vol potjes met sausen, gedroogd fruit en soep. Maar ook het zelf maken van thee, tincturen, deodorant en bijvoorbeeld schoenen.

In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.

Wat ga ik leren in de Zomerkruidencursus?

Zomerse gerechten

Tijdens de zomercursus leer je koken met de ”vruchten” van het seizoen. De zomer is de periode om de meest krachtige en reinigende bloemen en kruiden te verwerken. Je leert dan ook de meest bijzondere eenvoudige en creatieve veganistische gerechten bereiden met krachtig wildkruid. Verras je familie en/of vrienden met restaurantwaardige gerechten.

Onder andere: wilde bloemknop kappertjes, detox juice, paardenbloem “nuggets”, spicy vegan koolzaad mayo en brandnetel latte

Zelfvoorzienend leven

De zomer is het perfecte seizoen om kennis te maken met onze jaarcursus wildplukken. Het is een seizoen van weelde en overvloed. In de zomer zijn veel wilde planten en kruiden ruim vertegenwoordigt en super krachtig. Los van de restaurant waardige wilde veganistische recepten van chef Linda, leer je verschillende voedingstypen, conservering & bereidingsmethoden toe te passen die je voorbereiden op een zelfvoorzienend leven het hele jaar door!

Leer onder andere: fermenteren, inmaken, drogen. Ook zijn de meeste gerechten suikervrij en glutenvrij.

Verbondenheid

De zomer is kracht; is expansie, is expressie, is groei. Wild-plukken, wild-creëren en wild-eten van en met de zomer zorgt ervoor dat je je heel direct verbonden voelt met de natuur. Ervaar hoe de levende natuur je alles geeft wat je nodig hebt om je gezond en vitaal te voelen. Voel hoe de zon je oplaad en verwarmt, en hoe alles danst en gonst in het licht. Proef de kracht van de planten en kruiden uit jouw directe omgeving.

De natuur wil dat jij floreert! Door wekelijks de natuur in te duiken – te zien, aan te raken en te proeven – verandert jouw relatie met de natuur.

Levenswijze

Langzaam maar zeker maak je kennis met de wildpluk-community die via onze (social) kanalen en events inspirerende informatie uitwisselen. Ervaar hoe creatief, vrijgevig en (com)passievol de wilde school community is! Bovendien organiseren we in de zomer veel (wildpluk) wandelingen, workshops en staan er sinds 2023/24 meer inspirerende evenementen op de planning.

Een harmonieus en diverse (leef)gemeenschap is het fundament van een gezond, rijk en overvloedig ecosysteem. Dankzij de rijkdom aan verschillen, van; creatieve input, leven en -zienswijzen leert, groeit en floreert de gemeenschap tot vandaag de dag. En daar mogen we elke dag weer dankbaar voor zijn.

Oerkennis

De zomerkruidencursus begint met basiskennis. Alles dat je wilt weten over wildplukken en duurzaam en verantwoord oogsten. Zo leer je deze zomer ruim 20 nieuwe eetbare planten, struiken en bomen herkennen. Dit is het seizoen van eetbare bloemen en superkrachtige kruiden en dat zorgt voor inspirerende lessen. Ook gaan we maken en verven met natuurlijke materialen. Na de cursus weet je bewust jouw unieke gezondheid te ondersteunen, jezelf gericht te voeden, mooie objecten te creëren en jezelf en anderen te genezen!

Leer wat je kunt oogsten (blad, bloem, vrucht, zaden, wortel), wat het met je gezondheid doet en wat je ervan kunt maken in de keuken en voor in huis of in je persoonlijke medicijnkast.

Community

Langzaam maar zeker maak je kennis met de wildpluk-community die via onze (social) kanalen en events inspirerende informatie uitwisselen. Ervaar hoe creatief, vrijgevig en (com)passievol de wilde school community is!

Een harmonieus en diverse (leef)gemeenschap is het fundament van een gezond, rijk en overvloedig ecosysteem. Dankzij de rijkdom aan verschillen, van; creatieve input, leven en -zienswijzen leert, groeit en floreert de gemeenschap tot vandaag de dag. En daar mogen we elke dag weer dankbaar voor zijn.

De Zomerkruidencursus

97.00

 • Leer in meer dan 60 lessen wat je in de zomer kunt oogsten en bereiden,
 • In uitgebreide teksten, ondersteunt door foto’s en video’s: leer je meer dan 20 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen en zo’n 20 bijzondere plantaardige recepten maken,
 • Bijvoorbeeld; het maken van Sint-jans olie, Rozenwater, Anti-insectenspray, Kruiden smudge, Verven met zomerplanten en nog veel meer…
 • De zomer is kracht en iedere week leer je haar krachtige planten herkennen en oogsten,
 • De seizoenscursussen – zoals de zomercursus – nodigen je uit om echt te verbinden met de energie van de zomer,
 • Deel je ervaring met de Wilde Community, via het forum en onze social media kanalen,
 • Dompel jezelf onder in de natuur, laat je zelf herstellen en weer opladen.
Categorie:

''Heel de wereld glimt en gonst, alle kleuren dansen in de lucht, De zon strijkt door haar groene haren, het lustige leven groeit naar het licht, En het is hier dat wij durven dromen, van weelde, voorspoed en geluk Tussen 't hoge gras en trotse bomen, het is het 'hier en nu,' en 'alles is mooi,' zoals het is en mogen bekomen.''

Midzomer • Litha • Zonnewende

Wil je leren wat alle seizoenen je te bieden hebben?

Korting

Jaarcursus Wildplukken – Alle Seizoenen

Original price was: €388.00.Current price is: €327.00.

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te ‘wandelen’ wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte.
52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.

 • Leren wat je in elk seizoen kunt oogsten
 • Zo’n 80 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen
 • Zo’n 80 bijzondere plantaardige recepten in tekst of video
 • Het zelf maken van verschillende ‘medicijnen’
 • Elke week gratis oogsten uit de natuur
 • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen
 • Community om je wildpluk ervaringen te delen
 • Elk jaar nieuwe informatie, foto’s en video’s. Zodat de cursus blijft vernieuwen

In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €327,-.

Ook kun je in 3 of 6 termijnen betalen. Sluit je je aan bij de +800 cursisten?

Categorieën: ,

Veelgestelde vragen – Zomerkruidencursus

Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

Na aanschaf heb je direct je inloggegevens in de mail, zo kun je op elk moment beginnen. Het hele seizoen staat voor je open. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus blijft 2 jaar toegankelijk.

Hoe werkt de cursus?

Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto’s, een quiz en af en toe video.
Hier vind je ook de community waar je andere wildplukkers kunt leren kennen. Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie in beeld. Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen.

Ik heb voeding-intolerantie, is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Zeker! Alle recepten zijn glutenvrij, 99% suikervrij en sowieso plantaardig.
Er wordt dus niet gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder.
Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.

Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!

Wat is het verschil tussen de seizoens/jaarcursus en de wildplukcursus?

De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.

De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.

De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.

Kan ik de cursus op mijn mobiel doen?

Dat kan zeker! De cursus is zo gemaakt dat je ‘m goed op een telefoon kan doen.
Op de computer kan uiteraard ook.

Kan ik de cursus cadeau doen, hoe werkt dat?

Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en een mailtje stuurt naar welkom@wildeschool.nl met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan maken wij een account voor hem/haar aan.

We kunnen deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.

Heb je nog een vraag over de cursus?

Stuur een mailtje naar welkom@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.