In deze Winterkruidencursus leer je krachtige kruiden, wortelen, paddenstoelen en zaden herkennen, respectvol oogsten en verwerken in heerlijke gerechten, kleurrijk samengesteld door Vegan Kok Linda Schaap. Word je opnieuw bewust van het karakter van de Winter, door óók in de winter naar buiten te gaan om je voedingstoffen te verzamelen. Ontdek hoe je wilde voeding in kunt zetten om je algehele gezondheid aan te sterken en te ondersteunen. Leer plant-extracten, infusies en tincturen maken van wilde kruiden, en vul je medicijnkast aan. Kortom: Word je eigen zorgverzekeraar! Voorzie jezelf van je eigen verzorgingsproducten, zoals geneeskrachtige zalf of ontspannende balsem. Leer huishoudelijke producten maken, zoals; zeep en wasmiddel. En nog veel meer…
Het winterseizoen is ook een tijd van vertragen, zodat we alle lessen en inzichten van het afgelopen jaar kunnen integreren. We trekken ons langzaam terug, verzakken in stille contemplatie, en hebben behoefte aan warmte en comfort. Onze creativiteit geeft expressie aan onze binnenwereld; zo gaan we leren schilderen, verven en kleuren met wilde planten en kruiden. In de winter willen we herstellen, onze krachten sparen en misschien zelfs langzaam een beetje aansterken voor het aankomende jaar. In dit seizoen leer je wat het betekent om preventief zorg te dragen voor jezelf (en anderen). Een preventieve levensstijl begint bij het begrijpen van de natuur en hoe het leven zich verhoudt tot de seizoenen. De winter geeft je namelijk precies wat jouw lichaam nodig heeft om veerkrachtig te zijn en zich te weren voor de elementen. De verschillende dennen en sparren die in de winter groeien houden ons vooral sterk en veerkrachtig. Ook verwonderen we ons iedere winter over de mineraalrijke wortelen, geneeskrachtige en immuun-versterkende wilde paddenstoelen, en superkrachtige inheemse zaden. We blijven nieuwe superkrachten en zelfs nieuwe soorten ontdekken. Kortom: We zijn nooit uitgeleerd!
Linda Schaap is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken.
Sinds een jaar of zeven is zij gegrepen door de kracht van wilde voeding, heeft ze dit mogen bestuderen en zelf mogen ervaren. Totdat zij hier zó vol van was dat ze haar kennis en ervaring begon te delen.
Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven. Vanuit haar woonplek de Uelenspieghel in Drenthe organiseert ze daarnaast ook inspirerende (wilde) eetcafe’s, workshops en retraites over het herontdekken van de kracht van wilde voeding en natuurlijke intuïtie.
In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.
Linda aan het woord: “Voor de cursus deel ik -voor het eerst- mijn verzameling verrassende vegan gezonde recepten die met -of zonder- wilde ingrediënten kunnen worden gemaakt.In de recepten zullen dan ook vaak verschillende opties worden genoemd zodat je, ook als een plantje bij jou in de buurt niet te vinden is, dit kan vervangen door ofwel een ander wild plantje ofwel door een regulier ingrediënt uit de supermarkt.``
Marin Leus is sinds zeven jaar wildplukgids, waarin ze zo’n 1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.
Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al meer dan 1500 cursisten laat kennismaken met de overvloed om hen heen.
Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuur opleiding, een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen.
Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Inmiddels beheert ze samen met haar vriend en (schoon)ouders een voedselbos met een natuur-inclusieve moestuin en heeft ze een voorraadkast vol potjes met sausen, gedroogd fruit en soep. Maar ook het zelf maken van thee, tincturen, deodorant en bijvoorbeeld schoenen.
In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.
Tijdens de seizoenscursus leer je koken met de seizoenen. Je leert de meest bijzondere eenvoudige en creatieve veganistische gerechten bereiden met wildkruid. Verras je familie en/of vrienden.
Winterbosthee, wilde regenboog sushi, sneeuw sparrenijsjes, luxe paddenstoelenbonbons, knapperige hazelaarkatjes, sparrenlimonade en nog veel meer!
Wild-plukken, wild-creëren en -eten van en met de seizoenen zorgt ervoor dat je heel direct verbonden voelt met de natuur en de energie van de seizoenen. De natuur wil dat jij floreert! Door wekelijks de natuur in te duiken – te zien, aan te raken en te proeven – verandert jouw relatie met de natuur.
Ervaar hoe de winter ons uitnodigt om te vertragen, en onze krachten te sparen!
Veel cursisten raken in de ban van het wildplukken en dan vooral het gevoel van zelfstandigheid, vrijheid en gemoedsrust dat het je geeft. Voor je het weet wordt Wildplukken een onmisbaar onderdeel van je leven.
Door de enthousiaste verhalen en video’s van docenten Linda en Marin – en door zelf veel te werken met de natuur – kom je te weten hoe je in de winter op eigen kracht overleeft en hoe je preventief zorgdraagt voor je gezondheid!
Leer elk seizoen ruim 20 nieuwe eetbare planten, struiken en bomen te herkennen. Na de cursus weet je; bewust jouw unieke gezondheid te ondersteunen, jezelf te voeden, mooie objecten te creëren en jezelf en anderen te genezen!
Leer wat je dit seizoen kunt oogsten (In de winter: wortels, zaden en paddenstoelen), wat het met je gezondheid doet en wat je ervan kunt maken in de keuken en voor in huis of voor je persoonlijke medicijnkast.
Los van de geneeskrachtige wilde recepten van chef Linda, leer je in de winter ook conserveringsmethoden toe te passen die je voorbereiden op een zelfvoorzienend leven en je gezondheid ondersteunen! Leer onder andere: fermenteren, inmaken, drogen en extraheren. Ook zijn de meeste gerechten suiker en glutenvrij.
De winter is bij uitstek hét seizoen om zaden, paddenstoelen, noten en wortelen in te maken, te drogen en te bewaren voor later in het seizoen of in het voorjaar. Bovendien is het nu tijd om alle wekpotten van uit de herfst open te trekken. In de winter leer je ook hele eenvoudige en superkrachtige infusies te maken die jouw gezondheid optimaal ondersteunen!
Eén van de grootste voordelen van de winterkruiden cursus is dat het je stimuleert naar buiten te gaan, ook al is het soms koud, nat en druilerig. Daarmee versterk je jouw band met de natuur, krijg je nog wat – hoognodige – vitamine D binnen en wordt je stress op natuurlijke wijze verlaagd.
Zo kun je na je wilde kruiden tochtje extra genieten van een kop supergezonde dennennaalden thee en ben je helemaal klaar om je eigen wilde gerechten te bereiden.
€97.00
Oorspronkelijke prijs was: €388.00.€297.00Huidige prijs is: €297.00.
We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te ‘wandelen’ wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte.
52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.
In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €297,-
Ook kun je in 3 termijnen betalen. Sluit je je aan bij de +800 cursisten?
Na aanschaf heb je direct je inloggegevens in de mail, zo kun je op elk moment beginnen. Het hele seizoen staat voor je open. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus is echt een naslagwerk, daarom blijft ‘ie zo lang toegankelijk als dat de Wilde School bestaat.
Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto’s, een quiz en af en toe video.
Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.
Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie (vrij klein) in beeld. Je kunt in 3 termijnen betalen.
Zeker! Bijna alle recepten zijn glutenvrij, suikerarm en veelal plantaardig. Er wordt weinig gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder. Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.
Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!
De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.
De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.
De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.
Dat kan zeker! Op de computer kan uiteraard ook.
Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en een mailtje stuurt naar welkom@wildeschool.nl met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan maken wij een account voor hem/haar aan.
We kunnen deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.
Stuur een mailtje naar welkom@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.