Lentekruidencursus

Een rijk seizoen aan eetbare wilde planten en kruiden met verrassende smaken en heilzame voedingstoffen.

Ontdek 20 eetbare wilde planten

Meer dan 400 enthousiaste cursisten

20 krachtige lenterecepten

Ontdek 20 eetbare wilde planten

 380 cursisten in deze cursus

20 krachtige lenterecepten

Herontdek de kracht van wilde voeding!

De Lente is een les in overvloed! Wanneer je met je oerogen naar de lente kijkt , zie je een rijkdom aan eetbare wilde planten en kruiden die naast hun verrassende smaak ook boordevol heilzame voedingstoffen zitten. In de Lentekruidencursus leer je eetbare planten en kruiden herkennen, respectvol oogsten en verwerken in heerlijke gerechten, kleurrijk samengesteld door Vegan Kok Linda Schaap. Word je opnieuw bewust van het karakter van de seizoenen door samen te leven met de natuur. Ontdek hoe je wilde planten en kruiden in kunt zetten om je algehele gezondheid te ondersteunen. Leer plantextracten, infusies en tincturen maken van wilde kruiden. Voorzie jezelf van je eigen verzorgingsproducten, zoals geneeskrachtige zalf of ontspannende balsem en nog veel meer.

Ontmoet de docenten

Linda

Linda Schaap is een vegan chef die al jarenlang bijzondere en gezonde gerechten maakt bij retraites en festivals. Met een achtergrond in holistische voedingsleer en een passie voor natuurlijke gezondheid duurde het niet lang totdat ook de wilde lokale ingrediënten van moeder natuur haar aandacht trokken. Ze begon haar kennis en ervaring te delen. Door bijvoorbeeld wilde ingrediënten te verwerken in haar gerechten, erover te spreken, delen en schrijven.

In de afgelopen jaren hebben veel mensen geopperd dat ze een kookboek moét maken. Dat is er (nog) niet van gekomen, maar speciaal voor deze jaarcursus deelt zij wel voor het eerst haar verrassende recepten, met ondersteuning van de krachtige wilde ingrediënten die ieder seizoen te bieden heeft.

Marin

Marin Leus is sinds acht jaar wildplukgids, waarin ze meer dan 1000 mensen kennis heeft laten maken met de natuur en al haar toepassingen.
Sinds april 2020 heeft ze de Wilde School opgericht, waarin ze nu al meer dan 1500 cursisten online laat kennismaken met de overvloed om hen heen.

Haar kennis komt uit vele uren zelfstudie, een Permacultuur opleiding (en ze is nu bezig met een Permacultuur docentenopleiding), een tweejarige geneeskrachtige kruiden-opleiding en meerdere cursussen.
Zelfvoorzienend leven is belangrijk in haar leven. Door bijvoorbeeld het zelf telen van groente, het beheren van een voedselbos, en zoveel mogelijk zelf te maken. Van thee, tinctuur, tomatensaus, zeep tot zalfjes.

In deze jaarcursus zal ze je meenemen door de seizoenen. Ze leert je wat je elke week kunt oogsten, de geneeskracht van deze oogst en wat de seizoenen voor je kunnen betekenen.

De Lente Equinox •§• Ostara

“de natuur ontwaakt en helpt ons ontwaken
het zonlicht gebaard ons naar haar toe te bewegen
de planten uit onze omgeving zitten boordevol levensenergie
ze reinigen ons diep en vullen onze tekorten aan
alsof te weten; dat ook wij willen bloeien!”

Hoe ziet de Lentekruidencursus eruit?

Basiskennis

De lentecursus begint uiteraard met basiskennis: Alles wat je mag weten over wildplukken en duurzaam oogsten.

Hier vind je ook downloads: Bijvoorbeeld een Wildplukdagboek en een lijst met kruiden en eetbare bloemen van het seizoen.

Als reminder voor de nieuwe les krijg je iedere week een mailtje.

Oogsten & Koken

Vegan Kok Linda Schaap zal je inspireren en uitdagen met meer dan twintig recepten, bereid met de wilde oogst van dit seizoen. Alle lessen worden begeleid door tekst en soms in video.

De gerechten zullen veganistisch, gezond maar vooral bijzonder en heel lekker zijn!

Levenswijze

Veel cursisten raken in de ban van het wildplukken en dan vooral het gevoel van zelfstandigheid, vrijheid en gemoedsrust dat het je geeft. Voor je het weet wordt Wildplukken een onmisbaar onderdeel van je leven.

Door de enthousiaste verhalen en video’s van docenten Linda en Marin – en door zelf veel te werken met de natuur – kom je te weten hoe je in de winter op eigen kracht overleeft en hoe je preventief zorgdraagt voor je gezondheid!

​​​​Verbinding met de seizoenen

Sommige weken staat de verbinding met het seizoen centraal. Je leert welke planten je op dat moment kunt oogsten en leert zo waarderen hoe intelligent, gul, wonderlijk en ruimhartig de natuur werkelijk is.

Je leert bijvoorbeeld kleefkruid zalf en hoestsiroop te maken. En je gaat verven met lenteplanten.

Wilde School Community

De cursussen staan en draaien op een actieve wilde school community; waar je andere cursisten en je docenten kunt leren kennen, recepten kunt uitwisselen, planten kunt determineren en je ervaringen met het seizoen kunt delen. Tijdens en tussen de lessen door wordt op het forum en op social media veel informatie uitgewisseld. Zo raak je nooit uitgeleerd!

De planten die je gaat ontdekken

 • Daslook
 • Het aftappen van een Berk
 • Boombladeren eten
 • Wilde Voorjaarskruiden
 • Japanse Duizendknoop
 • Eetbare Lente Paddenstoelen
 • Spar- & Dennennaalden
 • Vlierbloesem
 • Magnolia bloemen
 • Eetbare bloemen
 • Lisdodde scheuten

De gerechten en producten die je gaat maken

 • Wilde Bloemknop kappertjes
 • Detox Juice
 • Paardenbloem “Nuggets”
 • Spicy Vegan Koolzaad Mayo
 • Brandnetel Latte
 • Glutenvrije Crackers met Lentebloemen
 • Wilde Bloemen ijsthee
 • Sparrentopjes Pesto
 • Glutenvrije Cake met Magnolia creme
 • Vegan Paardenbloemhoning
 • Diep voedende en Reinigende Wilde kruiden infusies

De Lentekruidencursus

97.00

 • Een les in Overvloed: Leer wat je in de lente kunt oogsten en gebruiken,
 • Herken meer dan twintig wilde planten, struiken en bomen in tekst en video,
 • Meer dan twintig geneeskrachtige recepten van Vegan Kok Linda Schaap,
 • Het maken van kleefkruid zalf, hoestsiroop en het verven met lenteplanten,
 • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen.
 • Wilde School Community om je ontdekkingstochten en ervaringen te delen,
 • Elke week gratis en respectvol oogsten uit de natuur.
Categorie:

Wil je leren wat alle seizoenen je te bieden hebben?

Korting

Jaarcursus Wildplukken – Alle Seizoenen

Oorspronkelijke prijs was: €388.00.Huidige prijs is: €297.00.

We raden aan om de cursus het hele jaar te volgen: zo kun je de seizoenen echt een jaar lang meemaken. Door met ons door de seizoenen te ‘wandelen’ wordt oogsten en koken uit de natuur een gewoonte.
52 weken lang krijg je élke week een inspirerende les over koken met wilde planten, je verbinden met het seizoen of informatie over wat er op dat moment te oogsten valt.

 • Leren wat je in elk seizoen kunt oogsten
 • Zo’n 80 eetbare planten, struiken en bomen (her)kennen
 • Zo’n 80 bijzondere plantaardige recepten in tekst of video
 • Het zelf maken van verschillende ‘medicijnen’
 • Elke week gratis oogsten uit de natuur
 • Verbinden met de seizoenen en dieper ervaren wat deze met je doen
 • Community om je wildpluk ervaringen te delen
 • Elk jaar nieuwe informatie, foto’s en video’s. Zodat de cursus blijft vernieuwen

In plaats van 4x €97,- (€388,-) betaal je voor de jaarcursus maar €297,-

Ook kun je in 3 termijnen betalen. Sluit je je aan bij de +800 cursisten?

Categorieën: ,

Veelgestelde vragen – Lentekruidencursus

Wanneer kan ik met de cursus beginnen?

Na aanschaf heb je direct je inloggegevens in de mail, zo kun je op elk moment beginnen. Het hele seizoen staat voor je open. Zo kun je dus ook bijvoorbeeld midden in een seizoen beginnen. De cursus blijft 2 jaar toegankelijk.

Hoe werkt de cursus?

Na aanmelding kun je inloggen op het online platform van de Wilde School. Hier vind je een online leeromgeving, waar elke week lessen van Linda of Marin voor je klaarstaat. De lessen zijn voornamelijk teksten, foto’s, een quiz en af en toe video.
Hier vind je ook de community waar je andere wildplukkers kunt leren kennen. Elke week ontvang je een mailtje als er een nieuwe week voor je klaarstaat.

Kan ik ook in termijnen betalen?

Ja, de jaarcursus kun je in termijnen betalen. Als je afrekent zie je deze optie in beeld. Je kunt in 3 of 6 termijnen betalen.

Ik heb voeding-intolerantie, is de cursus dan wel geschikt voor mij?

Zeker! Alle recepten zijn glutenvrij, 99% suikervrij en sowieso plantaardig.
Er wordt dus niet gebruik gemaakt van eieren, melk, kaas of boter. Bovenal zijn de recepten uiteraard heerlijk, gezond en bijzonder.
Als gezondheid belangrijk voor je is ben je ook op het juiste adres bij deze cursus.

Wilde voeding bevat een hoop cruciale (het grootste deel van wat nog te ontdekken is door de wetenschap) informatie voor onze cellen om gelukkig en gezond te blijven!

Wat is het verschil tussen de seizoens/jaarcursus en de wildplukcursus?

De jaarcursus/seizoenscursus gaat echt over het koken met de wilde planten, met heel veel recepten en om de week twee planten die uitgebreid worden besproken.

De basis wordt wel besproken, maar niet heel uitgebreid. Echt een doe-cursus.

De wildplukcursus is echt een inspiratiecursus. Het laat je zien wat wildplukken voor je kan betekenen in je leven. Ook leer je veel over wat er bij wildplukken komt kijken: landschappen, regels, wat neem je mee, waar moet je op letten, plantenfamilies etc. Maar ook over de geschiedenis, geneeskracht en wat je allemaal kunt oogsten in Nederland en wat je er van kunt maken naast gerechten.

Kan ik de cursus op mijn mobiel doen?

Dat kan zeker! De cursus is zo gemaakt dat je ‘m goed op een telefoon kan doen.
Op de computer kan uiteraard ook.

Kan ik de cursus cadeau doen, hoe werkt dat?

Wat leuk dat je de cursus cadeau wil geven.
Als je de cursus afrekent met je eigen e-mailadres en een mailtje stuurt naar welkom@wildeschool.nl met het e-mailadres van de ontvanger van het cadeau dan maken wij een account voor hem/haar aan.

We kunnen deze gegevens naar hem/haar versturen wanneer jij wil. (bijvoorbeeld op de verjaardag of na kerst) Zo blijft het dus nog even een verrassing.

Heb je nog een vraag over de cursus?

Stuur een mailtje naar welkom@wildeschool.nl en wij beantwoorden je vraag.